друкувати


Не спокушайтеся на дешевизну

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2008-08-01 05:41:22

Надворі то дощ, то спека. А на вулицях Коломиї, в антисанітарних умовах, з землі, в порохах, вихлопних токсичних газах автотранспорту жваво йде торгівля харчовими продуктами (овочами, молокопродукцією, плодоовочевими консервами домашнього виготовлення).

Купуючи таку продукцію, ви ризикуєте отруїтись, захворіти на шлунково-кишкові інфекційні захворювання, глистні інвазії. Випадки таких захворювань не тільки важко діагностуються, але й важко розслідуються, оскільки на вулиці торгують продуктами невідомого походження і невідомого виробництва. За перше півріччя уже зареєстровано ріст сальмонельозу в 3,5 раза, невстановленого гострого ентероколіту — на 25%, є випадки дизентерії, які минулого року за аналогічний період не реєструвались.

Отож, читаючи ці рядки, споживачам варто задуматись і прислухатись до порад райсанепідемстанції. Не спокушатися на дешевизну і зручність при покупці продуктів харчування на вулиці. Майте на увазі, що це може призвести до небажаних наслідків для здоров’я. Візьміть за правило купувати продукти лише на ринках, де проводиться їхня експертиза і контроль умов торгівлі лабораторією ветсанекспертизи, а також у продуктових магазинах, які знаходяться під наглядом райсанепідемстанції.

Пам’ятайте: ваше здоров’я і ваших близьких — у ваших руках!

Автор: Ігор ВОЙТОВИЧ, санітарний лікар, "Вільний голос"
Обговорити на форумі