друкувати


За ґратами, але...

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2008-08-01 05:36:58

Не треба ні газети, ні радіо-телебачення, аби звістка про якесь жахіття миттю облетіла місто. А в страху, як відомо, очі великі. Хто що не почув, те домалює собі уявою. І ось уже паніка: в Коломиї орудує маніяк! Його жертвами стають жінки, яких він підступно підстерігає і... прирізує. Що з цього правда, що — наліт фантазії, спробувала з’ясувати наша кореспондентка.

Отже, мова йде про 36-річного мешканця Заболотова, який має проблеми з психікою (інвалід дитинства). Одначе загострення недуги у нього виникає лише час від часу, тому його, вочевидь, і не обмежують у правах. І треба ж такому статись, що у чоловіка, який опинився проїздом у нашому місті (шукав роботу), почався рецидив!

Хто знає, що коїлося в його хворій голові, коли він з маленьким складаним ножиком ганявся за жінками, задирав і розрізав їм спідниці. І хто знає, скільки таких жертв було? У міліцію звернулося троє потерпілих. У двох жінок постраждав лише одяг, в однієї ніж зачепив сідниці. 24-річна коломиянка гойдала дитину у візочку, як раптом до неї підбіг худорлявий низький чоловік і штрикнув її ножиком. На рану медикам довелося накласти понад десять швів.

За описами свідків нападника спіймали в районі залізничного вокзалу, затримали. Заарештований, найвірогідніше, перебуватиме в обласній психіатричній лікарні на примусовому лікуванні.

Ця медична спецустанова може поповнитися ще одним пацієнтом, таки коломиянином, який чинив опір правоохоронцю та ще й поранив його. А все почалося з моторолера, який належав одному з мешканців Марківки і який недогледів його на автовокзалі у Коломиї 10 липня. Та їм, як кажуть, не судилося втратити один одного, хоча в міліцію спершу й не зголошували про крадіжку.

Суботньої днини батько потерпілого приїхав у справах до міста і (треба ж такому статися!) викрадений моторолер потрапив йому на очі. Нового незаконного власника чоловік зумів припровадити до відділу міліції, а вже там той пояснив, що транспортний засіб йому продав сусід, з яким мешкають на вулиці Староміській. Вдома продавця на час приїзду правоохоронців не було. Люди підказали, що пішов на закупки до магазину “АВС” (звісно, гроші ж з’явилися).

І справді, у магазині пригледіли потрібного чоловіка. Попросили його вийти надвір, а відтак пояснили, яку до нього мають справу, у чому підозрюють. Той і не відпирався згарячу. Та коли працівники міліції сказали, що треба їхати у відділок, певне, аж тоді втямив, що відбувається, — і запротестував.

Тільки на лівому зап’ястку встигли клацнути кайданки, правою рукою чоловік зненацька вихопив з кишені ніж. Якби не блискавична реакція та добра фізична підготовка дільничного, ніж би встромився йому в груди, а не стегно, адже удар був професійний. Як виявилося, нападник — колишній афганець. Поранивши дільничного, він кинувся тікати. Далеко не встиг. Правоохоронці його затримали. Він теж має проблеми з психікою.

Автор: Дарка НЕГОДА, "Вільний голос"
Обговорити на форумі