друкувати


Уряд не покриватиме збитки енергетиків

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2008-07-31 01:17:09

Збитки енергетиків і газовиків, завдані стихією, фінансуватимуться профільним Міністерством. Про це заявила Прем‘єр-міністр Юля Тимошенко в Івано-Франківську на робочій нараді за наслідками стихії.

Одразу після наради Голова Правління ВАТ “Прикарпаттяобленерго” Олександр Бубен зустрівся з заступником Міністра палива те енергетики Володимиром Лучніковим, з яким обговорив оптимальний варіант виділення коштів для прискорення відновлювальних робіт. Енергетики принципово настоюють, щоб якнайшвидше переглянути інвестпрограму 2008 року. Доповнення до неї дозволить оперативно привести до норми мережеве господарство та відповідно підготуватися до осінньо-зимового періоду. Також керівництво компанії ініціює скликання позачергового засідання Ради Оптового ринку електроенергії, щоб розглянути питання фінансування першочергових та нагальних заходів з ліквідації наслідків стихії. За попередніми оцінками, для ліквідації наслідків стихії необхідно 25 млн. гривень. Детальний аналіз завданих стихією збитків наразі не можливо провести, оскільки через розмиті дороги та підтоплені території до більшості енергетичних об‘єктів ще немає доїзду. Це здебільшого села Верховинського та Косівського районів. Для обстеження стану мереж та ефективного відновлення електропостачання, енергетики змушені були звертатися до еменесників і здійснювати разом з ними обліт територій. З цією ж метою енергетики свої дії координують з шляховиками, щоб прискорити доступ до підтоплених ліній, трансформаторних підстанцій.

Сьогодні на 9 годину ранку ще повністю без світла перебувало 26 населених пункти області, 16 – частково. Зокрема, у Верховинському районі без електропостачання залишається 15 сіл, що наполовину менше, ніж було на початку тижня. Окрім розмитих доріг відновлення електропостачання ускладнюється через підтоплення приміщень. Зокрема, через цю причину 57 будинків у Снятинському районі та 4 багатоповерхових будинки в Івано-Франківську (вул. Довженка) ще без напруги. Аналогічна ситуація спостерігається і в інших районах. Тому енергетики застерігають мешканців не поспішати із підключенням електроустаткування, яке зазнало дії вологи, щоб унеможливити виникнення нещасних випадків, повідомляє Прикарпаттяобленерго.

Обговорити на форумі