друкувати


Кількість "трудових нелегалів" зросла більш як у двічі

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2008-07-30 10:11:45

23 випадки ведення подвійної бухгалтерії, 72 випадки оподаткування незначної частини заробітної плати, при якому основний дохід виплачувався за рахунок "тіньових" коштів та 52 випадки надання матеріальних та соціальних благ без оподаткування - ось основні порушення, виявлені під час перевірки 300 суб’єктів господарювання Івано-Франківщини з питань виявлення фактів ухилень від оподаткування при виплаті доходів громадянам, зокрема заробітної плати, видачі її за рахунок "тіньових" коштів (виплати у "конвертах", ведення подвійної бухгалтерії, тощо).

Відтак більш як 2,5 млн. грн. донараховано податку з доходів фізичних осіб та штрафних санкцій за згадані порушення, 220 осіб притягнуто до адмінвідповідальності. За наслідками 28-ми проведених перевірок, матеріали передано до органів влади, та 49-ти - до органів прокуратури, до речі, за окремими з них уже порушено 14 кримінальних справ.

За півроку перевірочної роботи виявлено майже 2 тис. неоформлених найманих працівників. Лише на одному з Богородчинських підприємств податківці виявили 12 таких "нелегалів", в Яремче підприємець незаконно використовував працю одразу 9 працівників та ін. Відтак, горе-роботодавців змусили з працівниками укласти трудові угоди, ними уже сплачено 120 тис. грн. податку із виплаченої офіційної заробітної плати. Прикро, але в порівнянні з І-м півріччям 2007 року кількість виявлених не облікованих найманих працівників на Прикарпатті зросла в 2,3 рази, повідомляє ДПА в Івано-Франківській області.

Обговорити на форумі