друкувати


Про підвищення пенсій з 1 липня

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2008-07-24 02:58:51

16 липня на засіданні Кабінету Міністрів схвалено постанову "Про підвищення рівня пенсійного забезпечення громадян", якою внесено зміни до пенсійного забезпечення значної кількості пенсіонерів шляхом встановлення з 1 липня доплати в сумі 62 грн. до прожиткового мінімуму для працездатних осіб (482 грн.).

Тому, починаючи з 1 липня, у разі, коли розмір пенсії (без урахування надбавок, підвищень, додаткових пенсій, цільової грошової допомоги, пенсій за особливі заслуги перед Україною, сум індексації та інших встановлених законодавством доплат) не досягає 544 грн., здійснюються доплати в сумі, що не вистачає до розміру 544 грн.

Збільшення пенсії за кожний повний рік страхового стажу понад 25 років чоловікам і 20 років — жінкам проводиться на один відсоток розміру пенсії, але не більше ніж від 544 грн.

В зв’язку з встановленням доплати до прожиткового мінімуму змінено мінімальні розміри пенсії для інвалідів, щодо яких встановлено зв’язок з Чорнобильською катастрофою, та інвалідів, що отримують пенсію відповідно до Закону України "Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб".

Змінено також мінімальні розміри пенсій у зв’язку з втратою годувальника. А саме, мінімальний розмір на одного утриманця становить з липня: 100 відсотків збільшеного розміру прожиткового мінімум (544 грн.), на двох утриманців — 120 відсотків (652,80 грн.), на трьох і більше — 150 відсотків (816 грн.).

Доплата пенсіонерам з урахуванням доплати до прожиткового мінімуму буде проведена управлінням Пенсійного фонду по додаткових відомостях в липні, вони вже передані на поштові відділення і в банківські установи.

Джерело: Адміністрація управління Пенсійного фонду в Коломийському районі, "Вільний голос"
Обговорити на форумі