друкувати


Про бюджет, промисловість і звернення

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2008-07-24 02:37:55

Три питання було розглянуто на черговому засіданні колегії райдержадміністрації, яке відбулось у вівторок. Про хід виконання програми соціально-економічного і культурного розвитку району за перше півріччя 2008 року доповідав начальник відділу соціально-економічного розвитку та розвитку інфраструктури управління економіки РДА Ярослав Мочернюк. Він, зокрема, наголосив, що за перше півріччя цього року промислові підприємства району виробили продукції на суму 45,9 млн. грн., що на 25,1 млн. грн. більше, ніж за аналогічний період минулого року. Темп росту становить 175,6 відсотка до відповідного періоду минулого року.

Високі темпи зростання забезпечили підприємства харчової промисловості та переробки сільськогосподарських продуктів: ТзОВ "АБО-МІКС" — у 2,9 раза, вентсанзавод — у 2,2 раза. Наростили обсяги виробництва такі підприємства, як виправна колонія №41 (темп росту — 41,8 відсотка), КП "Меткабель" перевищило обсяг продукції аналогічного періоду в 7,5 раза.

Станом на 1 липня зареєстровано 3246 суб’єктів підприємницької діяльності та про свою діяльність заявило 245 малих підприємств. Основну частину обсягу реалізованої продукції забезпечують підприємства приватної форми власності.

Наступне питання, яке розглянула колегія, стосувалося виконання районного бюджету та бюджету району за перше півріччя 2008 року. Присутні заслухали доповідь начальника фінансового управління РДА Оксани Попадюк і начальника Коломийської оДПІ Світлани Лубоцької. Так, було наголошено, що бюджет району за перше півріччя 2008 року в цілому виконаний на 119,7 відсотка до уточненого плану. Районний бюджет за півроку за доходами загального фонду бюджету виконано на 119,9 відсотка до плану, або зараховано 5612,5 тис. грн. при плані 4831,8 тис. грн.

Було звернено увагу й на те, що окремі головні розпорядники коштів районного бюджету, сільські та селищні голови допускають фінансові порушення, що призводить до неефективного їх витрачання. Також сільським головам було дано низку завдань, які спрямовані на врегулювання фінансової діяльності сільських і селищних рад.

Про хід виконання в районі Указу Президента України від 7 лютого 2008 року "Про першочергові заходи щодо забезпечення реалізації та гарантування конституційного права на звернення до органів державної влади та органів місцевого самоврядування" доповідала завідувачка сектору роботи зі зверненнями громадян апарату райдержадміністрації Оксана Івасюк. Матеріали цієї доповіді було надруковано в одному з попередніх номерів "ВГ".

Колегія районної ради відбувалася під головуванням першого заступника голови райдержадміністрації Степана Стасюка. В її роботі також взяли участь голова районної ради Дмитро Неміш, заступники голови райдержадміністрації. Відтак відбулася нарада перших осіб району з сільськими головами.

Автор: Марія БІЛОГІРСЬКА, "Вільний голос"
Обговорити на форумі