друкувати


На Говерлу — через Коломию

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2008-07-22 11:12:01

Минулого четверга, напередодні сходження на Говерлу, Коломию відвідала делегація столичної області на чолі з заступником голови Київської ОДА Анатолієм Косенком.

Біля музею писанки гостей зустріли перші особи району: голова райдержадміністрації Михайло Вінтоняк, голова районної ради Дмитро Неміш, заступник голови райдержадміністрації Мирослав Мацьків. Дівчата в гуцульських одностроях вручили киянам хліб-сіль на вишитих рушниках. Керівники Коломийщини й гості зі столичної області обмінялися на згадку сувенірами (на знімку). Відтак кияни оглянули експозиції коломийських музеїв, мали екскурсію нашим покутським містом.

Цього ж дня, дорогою в Карпати, Коломию також відвідала делегація Херсонської ОДА.

А в п’ятницю відбулося масове сходження на Говерлу з нагоди 18-ої річниці проголошення Декларації про державний суверенітет України. Традиційно в ньому взяв участь Президент України Віктор Ющенко. На найвищій вершині українських Карпат було врочисто встановлено й освячено пам’ятний тризуб і плиту з капсулами із землею з усіх областей України.

Від Коломийщини в сходженні взяли участь голова райдержадміністрації Михайло Вінтоняк, голова районної ради Дмитро Неміш, перший заступник голови РДА Степан Стасюк, заступник голови РДА Мирослав Мацьків, керівник апарату РДА Михайло Беркещук, працівники адміністрації Дмитро Малкович, Мирослав Шовгенюк. Говерлу також підкорили міський голова Юрій Овчаренко і секретар міської ради Ігор Граділь.

Учасники сходження відзначають добру організацію цього масового заходу. Віктор Ющенко разом із Віктором Балогою, Юрієм Павленком, Раїсою Богатирьовою на Говерлу піднялися із закарпатського боку, а всі решта — з традиційного маршруту від бази “Заросляк”.

Не зважаючи на не зовсім сприятливу погоду, всі учасники дійства були сповнені особливо піднесеним настроєм, бадьорістю і запалом.

Автор: Оксана КРОХМАЛЮК, "Вільний голос"
Обговорити на форумі