друкувати


З жінками зле "жартував" психічно хворий

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2008-07-22 09:47:59

Коломиєю лише почали ширитися чутки про появу в місті начебто якогось маніяка, як місцеві правоохоронці вже знають, що й до чого. Річ у тому, що 19 липня працівники міліції дійсно затримали чолов’ягу, який з незрозумілих для здорового глузду причин не досить гречно повівся з кількома жінками на вулицях міста. Вже тепер відомо, що уродженець Снятинського району посеред білого дня раптово підбігав до котроїсь з жінок, одягнутих у спідницю чи плаття, і рвучко тягнув одяг до низу або ж навпаки, доверху. Після цього "жарту" чоловік утікав. Потерпілі від такого "залицяння" щоразу сприймали це за витівку направду хворої людини і старалися якнайдалі піти з того місця, щоб не стати об’єктом для насмішок.

На жаль, не отримавши жодного разу належної відсічі з боку очевидців, зловмисник щонайменше двічі повівся набагато агресивніше і небезпечніше. На одній з вулиць він підбіг до жінки, що була зайнята малюком в колясці, і зненацька порізав їй стегно. Повідомлення про цей трафунок одразу надійшло в міськвідділ міліції, а правоохоронці з виїздом не забарилися. Принаймні відтепер вони мали детальний опис і прикмети чоловіка, якого слід негайно розшукати, щоб не накоїв більшої біди.

За нетривалий час розшукові заходи посилилися. Начальник Коломийського міськвідділу міліції Володимир Ребенчук спрямував на пошуки невідомця значну кількість особового складу, оскільки в чергову частину надійшло нове повідомлення, цього разу з вулиці Хмельницького. За аналогічних обставин зловмисник нагадав про себе незначним порізом на нозі ще однієї жінки. За 10 хвилин правоохоронці заблокували прилеглі вулиці і чолов’ягу було затримано.

Як з’ясовано, напередодні він приїхав з Рахова. Свої витівки над жінками пояснити не може. У жодному разі він їх не грабував і іншим способом не кривдив. А те, що коїв, то каже, мовляв, "перемкнуло". Коломийська міліція через місцеве телебачення "НТК" звернулося до населення з проханням повідомити правоохоронцям про всі випадки з походеньок цієї психічно хворої людини. Снятинець утримується під вартою.

Так само під вартою у цей же день опинився інший чоловік, що має вади здоров’я психічного характеру. Зате фізично розвинутий 40-річний колишній "афганець" досить агресивно відреагував на пропозицію міліціонерів дати письмові пояснення з приводу незаконного заволодіння моторолером. Чоловік зненацька витягнув ножа і намагався вдарити ним дільничного інспектора міліції. Той, на щастя, спромігся уникнути прямого удару в груди: лезо застрягло у стегні міліціонера. Потерпілого правоохоронця негайно прооперували, його стан задовільний, хоча поранення й виявилося глибоким – ножем пошкоджено м’язи. Затриманий перебуває під вартою у медзакладі закритого типу, повідомляє ЦЗГ УМВС України в Івано-Франківській області.

Обговорити на форумі