друкувати


Підстав для публікації немає

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2008-07-21 09:38:22

Головному редактору газети "Коломийський вісник" Дем’яніву В.А.

На Ваш інформаційний запит від 2.07.2008 року № 22 повідомляємо, що 25 червня 2008 року мали відбутися загальні збори не "так званих", а легітимних співзасновників газети "Коломийський вісник", за пропозицією яких ми звернулися через ЗМІ до передплатників та читачів газети з проханням висловити свої думки, зауваження та пропозиції щодо покращення роботи друкованого органу. У відповідь на наше звернення на ім’я міського голови надійшла низка пропозицій (від цікавих до смішних) від партій, громадських організацій, окремих громадян, в яких вони висловили своє бачення зробити газету цікавою, популярною і авторитетною серед населення міста. Однак майже у всіх листах дописувачі заявили про свою стурбованість конфліктом між редакцією і міською владою, який вже існує впродовж багатьох років.

Вважаємо, що міська рада як співзасновник газети і яка фінансує її діяльність, має не тільки право, але і зобов’язання перед громадою зробити все належне, щоб коломияни отримували газету "Коломийський вісник" не тільки з інформацією про рекламу чи програму телевізійних передач, але й широку різноманітну інформацію про діяльність влади, про кращих людей міста: працівників освіти, культури, медицини, виробничників, підприємців, спортсменів тощо. Газета повинна йти в ногу з часом і піднімати на своїх сторінках як загальнодержавні, так і місцеві проблеми, а також бути містком між владою і громадою у їх позитивному розв’язанні, стати своєрідним дзеркалом нашого життя...

Вважаємо, що друкувати в газеті матеріали, у яких жителі міста давали свої пропозиції, поради, спрямовані на покращення роботи газети, не є коректно і немає потреби, тому що в них не дається оцінка роботи ні редактора газети, ні її працівників, а є тільки підтвердження стурбованості долею газети, тим більше, що кожен автор згоди на публікацію свого листа не давав.

Одночасно інформуємо, що відповідно до ст. 32 Закону України "Про інформацію" під інформаційними запитами щодо доступу до офіційних документів розуміють звернення з вимогою про надання можливості ознайомлення з офіційними документами. Оскільки зазначені у запиті скарги, заяви, листи тощо не є офіційними документами та відповідно до ст.34 Закону України "Про друковані засоби масової інформації (пресу) в Україні" не містять публічно поширюваної інформації, то підстав для надання їх для публікації немає.

Міський голова Ю.Овчаренко

Обговорити на форумі