друкувати


З нагоди ювілею "Поступу"

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2008-07-18 11:53:32

Двадцять років тому, у липні 1988 року, коли ще існувала радянська імперія і нічого не передбачало її кінця, на теренах Коломийщини постало перше громадське товариство "Поступ". Саме з цієї нагоди минулої неділі у драмтеатрі відбувся тематичний вечір "Поступ до волі", присвячений провіснику національно-демократичного відродження.

У фойє театру музей історії міста Коломия розгорнув невеличку виставку "Фрагменти з фотохроніки "Поступу". Як зазначила ведуча Ольга Руданець, вшановуючи перших сміливців, котрі згуртувалися у "Поступі", хто живе минулим — не бачить майбутнього, і в той же час, хто не знає свого минулого, той не матиме і майбутнього. На жаль, рідіють ряди "Поступу", і 13-ох із них, яких уже не дораховується ця організація, пом’янули короткою молитвою.

Від імені влади заступник міського голови Василь Прокіпчин вручив незмінному голові "Поступу" Ярославові Полатайчуку почесну відзнаку обласного відділу культури "За подвижництво у культурі Прикарпаття" і грамоту міського голови. Такими грамотами нагороджено й інших поступівців, як і грамотами міського відділу культури, які вручав Михайло Дегтяр. Єдине прикро, що того дня у залі зібралося навіть менше людей, ніж було на початках самих поступівців, тож часом навіть не було кому одержати почесні нагороди.

Після офіційних пролунали мистецькі вітання.

Джерело: "Вільний голос"
Обговорити на форумі