друкувати


Буде в селі клуб

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2008-07-17 05:15:04

Колись на всі великі роботи в селах скликали толоку. Люди охоче йшли до спільної праці, усвідомлюючи, що таким способом можна гори звернути. Сьогодення наклало свій відбиток на стурбовану виживанням психіку людини. Вже не спішить сусід допомагати сусідові, а коли йдеться про громадську справу — все частіше спрацьовує принцип "моя хата скраю".

Гарним винятком і доказом того, що байдужість ще не всі роз’їла душі, стала толока в Старому Гвіздці, зорганізована головою Михайлом Дяківим. У селі капітально ремонтують Будинок культури ("ВГ” вже розповідав про це), дійшла черга до перекриття даху. Кошти на матеріали виділили із районного бюджету, а далі все вперлось у банальний розрахунок: за 670 м кв. покрівельних робіт спеціальній бригаді доведеться заплатити близько 4 тис.$. Дотаційна сільрада, звісно, таких коштів не має. Тож вирішили скликати толоку, бо в селі не бракує майстрів на всі руки.

Приємно, що люди зійшлися. Бригадирами і організаторами робіт стали Віктор Попович і Дмитро Дощак. Допомагати прийшли і молоді, і ті, хто до клубу ходив уже давно: пенсіонери Дмитро Голейчук і Василь Антонюк. Власним прикладом вони показали, що спільними зусиллями село можна так підняти, що всі сусідні будуть заздрити. А що працюють безкоштовно — то треба часом і на Боже відпрацювати, задля дітей і онуків.

Не зважаючи на палюче сонце, люди на даху трудились, як мурашки. Клуб поволі вбирався в ошатний зелений дах. Зовні він уже має гарний, сучасний вигляд. Залишились ще внутрішні роботи — поштукатурити стіни, стелю, покласти підлогу (дошки для неї вже є). Але... нема за що придбати необхідні матеріали. Хоча сільський голова не втрачає оптимізму — Будинок культури в селі буде!

Автор: Валентина БЛИЗНЮК, "Вільний голос"
Обговорити на форумі