друкувати


Мишинське петрування

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2008-07-17 05:07:05

Як і годиться, гучно й з розмахом петрували минулої суботи в Мишині. На день села з нагоди 635-річчя Мишина та 170-річчя церкви Св. Параскеви П’ятниці з’їхались поважні гості, відомі мишинці з усіх усюд. Побували на святі й ми разом з головним редактором Ольгою Гаврилюк, фіксували його незабутні миті з тим, щоб розказати усе вам, шановні читачі.

А розказувати є що. Мишинський стадіон того дня перетворився на справжнє співоче поле. Велелюдну громаду привітали керівники району — голова районної ради Дмитро Неміш та заступник голови райдержадміністрації Мирослав Мацьків, даючи старт забаві. Гостями свята були також заступник голови РДА Богдан Болюк, начальник відділу культури і туризму РДА Людмила Федор.

Місцеві артисти бавили публіку, їм допомагали гості. Яскравим фрагментом свята був виступ ансамблю народних інструментів під керівництвом уродженця Мишина Василя Гекера (на знімку ліворуч). Біля сцени діяла виставка робіт місцевих майстрів, вражали художні фото Віталія Атаманюка з краєвидами рідного села, дитячі малюнки. В імпровізованому шинку під відкритим небом народ набувався, впиваючись погідною дниною, спільною радістю і відчуттям великого свята...

Автор: Валентина БЛИЗНЮК, "Вільний голос"
Обговорити на форумі