друкувати


Морські піхотинці-розвідники. Рекрути є?

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2008-07-15 01:00:59

– Чи знаєте ви, що в першому в Україні полку морської піхоти в 1918 році переважали жителі Західного регіону, здебільшого ті, хто сплавляв ліс, тому й неофіційно полк називали гуцульським, – так розпочав розповідь про історію створення цього елітного підрозділу підполковник, заступник командира частини військ берегової оборони А. Ульянов, який приїхав разом зі старшим матросом взводу розвідки батальйону морських піхотинців, радіотелефоністкою Юлією Покровкою запросити коломийських юнаків на контрактну службу в свою частину.

За державною програмою реформування Збройних сил після 2012 року в нашій державі буде військова служба тільки за контрактом. Коломийський військкомат має планове завдання набрати для цього 45 осіб. Поки що найбільше юнаків з міста над Прутом потрапляють у повітряні сили, можливо, тому що тут армійський підрозділ саме такого спрямування. Однак є надія, що після агітпрограми, з якою завітали до нас сімферопольці, охочих стати морським піхотинцем-контрактником буде дуже багато.

Гості знайомили присутніх із умовами своєї служби, всіляко доводили, що це не тільки патріотично, але й вигідно, адже контрактник отримує не 12, як звичайний цивільний, а 14 зарплат (матеріальна допомога в розмірі окладу та на оздоровлення), грошову компенсацію при виконанні завдань у польових умовах, слід врахувати й справді безкоштовне лікування, проживання в оновлених казармах військового типу. Також є можливість відпочинку в оздоровчих закладах разом із родиною за 25% від вартості, а ще безкоштовна вища освіта й багато інших переваг. Наприклад, у присутньої тут старшого матроса Юлії, яка служить понад 6 місяців, зарплатня 1200 грн., є в неї і вихідні, як у всіх. Наводячи нескладні арифметичні розрахунки, пан Ульянов переконував, що не скористатися таким шансом – означає не дбати про своє майбутнє.

Автор: Оксана ПАЛІЙ, "Коломийський вісник"
Обговорити на форумі