друкувати


"З іскрою Божою"

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2008-07-14 04:51:59

Фільм з такою назвою приємно дивує глядачів змістом пісень та майстерністю їх виконання юними співаками нашого краю. Пісні теж наших прикарпатських композиторів — Світлани Гричко, Степана Ткачука, Тетяни Ралько. Їх виконують Оксана Андрусишин, Оксана Микицей, Галя Баранкевич, Роксана Авдєєва, Руслана Денега, Богдан Савчук, Ярослав Бурлачук, Світлана Данчук, Мар’яна Бідочко, Оля Борин, Жанна Крижанівська, Оля Пироганич. Хочемо з вдячністю поклонитися творчій команді створення фільму: генеральному директорові телебачення "Галичина" Ользі Бабій, редакторові Галині Філіповій, режисерові Петрові Кришталовичу, операторові монтажу Миколі Коцюбі, операторам Ігореві Нагорняку, Василеві Микуляку, Михайлові Яремчуку і Тарасові Лесику.

Спонсорську допомогу у виготовленні фільму надав Роман Харук.

Це вже четвертий фільм, знятий з ініціативи Івано-Франківського центру роботи з дітьми за місцем проживання. Попередні роботи — "Пісні для мами", "Пісні любові", "Співають ветерани". Готуються фільми пісень про Івано-Франківськ, історичних та ліричних пісень Світлани Гричко.

Переглядаєш ці фільми, і в душі народжується гордість за наше українське мистецтво. Воно, переконують ці фільми, є. Змістовне, високомистецьке, перспективне. Можливо, лише не розкручене, тому й мало знане, навіть якщо мова йде про мистецтво рідного краю. Надіємося, що коли ми самі будемо радіти здобуткам краян, поділяти їх радість за вдалі пісні, то наше національне мистецтво ставатиме все вагомішим для нас і наших нащадків, повідомляє Галичина.

Обговорити на форумі