друкувати


Не гратеся з законом – собі дорожче

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2008-07-11 05:36:23

154 тис. грн. штрафу за недотримання вимог податкового законодавства при наданні послуг за готівку донарахували податківці під час перевірки ринків та автостоянок біля них.

Так, під час перевірки одного з ринків Івано-Франківська, який належить товариству з обмеженою відповідальністю, було виявлено факт невідповідності готівки з сумою коштів, що зазначена в денному звіті реєстратора розрахункових операцій, чим було порушено п.13 ст.3 ЗУ “Про застосування РРО...”. За даними денного звіту з РРО в касі товариства мала би знаходитись сума більш як 1700 грн. Однак готівки на момент перевірки чомусь не було. Знехтували працівники ринку й п.9, 10 ст.3 цього ж Закону - на підприємстві не проводився друк фіскальних звітних чеків та не зберігались контрольні стрічки. За такі жарти з Фемідою товариство уже сплатило штрафні санкції на суму близько 10 тис. грн.

Аналогічні порушення було виявлено і на інших ринках, що належали двом суб‘єктам підприємницької діяльності - фізичним особам Івано-Франківська. Різниця готівки в касах цих підприємців становила більше 10 тис. грн. в одному випадку та близько 8 тис. грн. - в іншому. Власникам ринків доведеться сплатити штраф відповідно близько 54 тис. грн. та 38 тис. грн.

Того ж дня майже на 11 тис. грн. також виявлено невідповідність сум готівкових коштів в касі на автостоянці біля ринку. За такий огріх, як і в попередніх випадках, підприємцеві доведеться сплатити штраф в п‘ятикратному розмірі виявленої різниці готівки. А сума виявилась немалою – понад півсотні тисяч гривень, повідомляє ДПІ в м. Івано-Франківську.

Обговорити на форумі