друкувати


Розпочалися жнива

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2008-07-09 12:50:40

В Коломийському районі розпочато жнивну компанію. Так, в числі перших розпочали збирання озимого ріпаку та ячменю Коломийська дослідна станція (Г.Куничак), ТОВ "Корнич" (В.Гаврилов), ПАФ "Вільна Україна" (В.Балабаник), АТЗТ "Степан Мельничук" (М.Червінський), ТОВ "АПФ "Левада" (М.Вахняк), ТОВ "Прут-Генетик" (П.Книшук), ФГ "Прометей" (О.Книшук), ПП "Ценівське" (М.Негрич).

Під урожай 2008 року в районі всього посіяно 29,0 тис.га сільськогосподарських культур, в тому числі 4,6 тис.га озимих та 23,4 тис.га ярих культур. З них в сільськогосподарських підприємствами площа до збирання становить 3,6 тис.га озимих та 5,4 тис.га ярих культур.

Для збирання зернових культур в Коломийському району є в наявності всього 124 зернозбиральних комбайнів, в тому числі в сільськогосподарських підприємствах - 95 шт. Середнє навантаження на збиранні зернових культур в агроформуваннях та фермерських господарствах становить 55 га. При сприятливих кліматичних умовах урожай в районі заплановано зібрати за 14 днів.

Відновлюється виробництво сільськогосподарських культур, які є рентабельними і на які є ринок збуту. Протягом двох останніх років спостерігається розширення площ під озимим ріпаком вдвічі. Так, під урожай 2008 року товаровиробниками району посіяно 1141 га озимого ріпаку.

На даний час проводиться апробація сортових посівів сільськогосподарських культур. В цьому році під насіннєвими ділянками зернових культур зайнято 1738 га, в т.ч. під суперелітою і елітою - 230 га, під першою репродукцією – 826 га, під другою репродукцією – 585 га., повідомляє прес-служба РДА.

Обговорити на форумі