друкувати


В Україні скоротилася кількість безробітних

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2008-07-05 12:07:32

З 2003 року в Україні спостерігається тенденція до скорочення числа безробітних, підвищення економічної активності населення, зростання рівня зайнятості. Про це сказав Директор Державного центру зайнятості Володимир Галицький на прес-конференції в Києві.

Посилаючись на матеріали вибіркового дослідження з питань економічної активності населення, Галицький повідомив, що чисельність зайнятого населення у віці від 15 до 70 років в першому кварталі 2008 року в порівнянні з відповідним періодом 2007 року збільшилася на 178 тис. осіб і складає 20,7 млн осіб.

Директор Державного центру зайнятості Володимир Галицький вважає низький рівень заробітної плати основною проблемою національного ринку праці.

"Сьогодні в Україні не існує проблеми безробіття як такої взагалі в макроекономічному сенсі... Сьогодні основна проблема, на мій погляд, це низький рівень зарплат і неможливість укомплектувати вакансії, які існують у працедавців і неможливість... системи освіти забезпечити національний ринок праці висококваліфікованими кадрами", - відзначив він, повідомляє Освiтнiй портал.

Обговорити на форумі