друкувати


Які збитки завдала стихія Прикарпаттяобленерго

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2008-06-26 12:48:49

Енергетики впродовж одного дня впоралися з наслідками стихії, яка 23-24 червня пошкодила лінії електропередач і таким чином спричинила вимкнення електропостачання на Івано-Франківщині. На ранок 25 червня усі споживачі компанії були підключені. На разі продовжуються роботи з відновлення нормальних схем живлення.

Зазначимо, що найдужче від шквальних вітрів та сильних злив постраждали Рогатинський район (34 населені пункти у різний час опинялися без світла), Галицький (23), Тлумацький райони (16) та Яремчанської міськради (5 сіл).

Протягом минулої доби (24 червня) працівникам енергопостачальної компанії вдалося ліквідувати знеструмлення та відновити електропостачання споживачів області. Для цього лише в Рогатинському районі бригади РЕМ змонтували 2 км проводу, встановили близько 50 нових опор повітряних ліній електропередач, замінили значну кількість обладнання, пошкодженого грозою, поривами вітру (автомати, траверзи, запобіжники тощо). Великий обсяг робіт випав і працівникам Галицького РЕМ, де на різних ділянках замінено 1,8 км проводу.

"Загальна сума збитків, завданих негодою нашому енергетичному господарству, становить близько 100 тисяч гривень, - зазначає технічний директор ВАТ "Прикарпаттяобленерго" Олег Сеник. - На жаль, природні колізії – це той фактор, на який енергетики вплинути не можуть. Однак ми зробили все для того, щоб в максимально короткі терміни забезпечити наших споживачів світлом", повідомляє ВАТ "Прикарпаттяобленерго".

Обговорити на форумі