друкувати


Інформаційний випуск "Події дня", 23 червня (відео)

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2008-06-24 11:14:46

На Коломийщину приїхала делегація Польського повіту Кутно. Договір про співпрацю між Коломийським районом і Кутнівським повітом підписали ще при минулій владі. До польського повіту їздили вчителі нашого району. Кутнівські чиновники на Покуття приїхали не вперше. Зробили це, як вони стверджують, для поглиблення співпраці. Зустрічав високопосадовців Богдан Малецький.

Сьогодні - День державної служби. На оперативній щопонеділковій нараді голова Коломийської районної державної адміністрації привітав державних службовців - працівників райдержадміністрації, зазначивши, що управління і відділи працюють з повною віддачею, перевищуючи цьогорічні показники соціально-економічного розвитку району. До привітань приєднався й голова Коломийської районної ради Дмитро Неміш. Кращим працівникам очільники району вручили грамоти райдержадміністрації і районної ради, побажали злагоди, любові, здоров’я, здобутків та високих злетів у службі.

Сесія Коломийської міської ради прийняла положення "Про правила паркування та стоянок транспортних засобів". Згідно із документом тепер автомобілю, який водій залишить у невстановленому для цього місці, блокуватимуть колеса. Штрафна санкція - 70 гривень. Міська влада просить власників авто звернути на це увагу та їздити вулицями і паркувати машину згідно із встановленими правилами.

Коломийська міська рада просить власників нерухомого майна на території ВАТ "Коломиясільмаш" протягом місяця з'явитися в 7-й кабінет міської ради для прийняття участі у розподілі території даного підприємства. Інтереси власників, які не звернулися, в подальшому враховані не будуть.

У всіх школах України відлунали випускні вальси. Цьогоріч коломийські школи закінчили понад тисячу учнів: 777 - дев’ятикласників, 407 - закінчили 11-й. Сльози смутку і радості були на обличчях випускників та батьків, коли вони отримували атестати і танцювали останній шкільний вальс. Тепер перед змужнілими підлітками відкривається зовсім нова сторінка життя. Галина Досин відвідала урочистості в ЗОШ №4, де була не лише в ролі журналіста, а й мамою випускника.

У православних та греко-католиків почався піст. Його називають Петровим. Починається він на сьомий день після Трійці. За легендою, цей піст начебто встановив святий апостол Петро на прохання жінок, чоловіки яких на сінокосах поїдали всі молочні продукти. Віряни постуватимуть майже три тижні. В цей період заборонено їсти м'ясо та молочні продукти. А от від риби можна не відмовлятися. Її церква дозволяє їсти по вівторкам, четвергам, суботам та неділям. А також на свято Іоанна Хрестителя та на храмові свята.

Ще один магазин "Антошка" відчинив свої двері в Коломиї. Для матусь та їхніх дітей - справжній супермаркет із всім необхідним. Тут і дитяче харчування, аксесуари, дитяча косметика, одяг, іграшки, меблі, візочки. Магазин працює щоденно за адресою місто Коломия, площа Відродження, 8.

В Коломиї сьогодні проводили Всеукраїнський день Олімпійського бігу. Змагання проходили на стадіоні Юність, участь у них взяли більше 100-а юних бігунів нашого міста. Організували старти працівники міського відділу у справах сім’ї, молоді та спорту.

26-28 червня на Коломийських тенісних кортах проходитиме міжобласний турнір з тенісу на призи стоматологічного кабінету "Люкс". Відкриття відбудеться в п’ятницю о 10:30 годині.

24 червня в приміщенні Коломийського обласного українського драматичного театру відбудуться гастролі Національного Академічного українського драмтеатру імені Марії Заньковецької. 24 червня коломияни матимуть нагоду переглянути комедію Карпенка-Карого на чотири дії "Сто тисяч". Початок дійства о 19:00 годині.

Завантажити ...

Джерело: Телерадіокомпанія "НТК"
Обговорити на форумі