друкувати


Випускний - доросле свято для дітей

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2008-06-24 10:36:16

З вікон моєї кухні добре видно майданчик перед кафе, ще краще чути музику, яка лунає звідти щовечора. Сьогодні тут випускний.

Вони під’їздять на авто, бачу, як задоволений з себе батько галантно подає обом своїм супутницям руки — спершу дочці, відтак дружині. Щаслива сім’я. Дехто неквапно і не так весело наближається до компанії тих, хто вже чекає перед кафе. Когось підвозить таксі. Хлопці (чомусь вони останнім часом в більшості нижчі зростом за своїх однокласниць) у дорогих костюмах. Краватки, метелики чи просто неформальний літній ансамбль — у кожного свій стиль і характер. Дівчата у вишуканих дорогих сукнях виглядають упевнено: на високих підборах, вони дивляться на хлопців зверху. Зрештою, так дорослішали всі.

Ближче до сутінків спостерігаю іншу картину. З кафе виходить хлопчина, він ледве тримається на ногах. Чи то мама, чи то вчителька намагається його зупинити, однак той відрубує їй міцним слівцем, переходить дорогу до магазину і там починає бешкетувати... Дівчата вільно палять і п’ють пиво на вулиці. Це відбувається не масово, однак не є винятком. Коли сутеніє, дорослі вже не виходять на вулицю. Від гріха — якнайдалі.

З кафе долинають хіти 80-х. Дорослі діти, котрі напиваються на очах у своїх батьків та наставників, можливо, чули, що Україна перша в світі за дитячим алкоголізмом. Однак їх ніхто не зупиняє.

Звісно, далеко не в усіх випускний запам’ятається тим, що зранку сильно болітиме голова. Однак з вікон моєї кухні видно саме таких.

Джерело: Галичина
Обговорити на форумі