друкувати


Торгівля алкоголем без ліцензії – порушення закону!

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2008-06-23 01:07:54

Одним з завдань, покладених на органи Державної податкової служби України, є контроль за наявністю ліцензій на здіснення певного виду діяльності, в тому числі і на продаж тютюнових виробів.

Нещодавно, фахівцями сектору контролю за розрахунковими операціями Коломийської ОДПІ, під час перевірки СПД "Г" (основним видом діяльності якого була торгівля продуктами харчування на спрощеній системі оподаткування), було встановлено факти роздрібної торгівлі цигарками без відповідної ліцензії. У продажу податківці виявили повний асортимент товарів на будь-якого шанувальника: від дешевої "Прими" - до дорогого "Мальборо".За результатами перевірки нараховано фінансових санкцій у сумі 2,3 тис. грн.

При перевірці СПД "Д", основний вид діяльності якого торгівля алкоголем та тютюном виявлено, що підприємець деякий період здійснював діяльність по реалізації даної продукції без наявності двох ліцензій. Також перереєструвавши новий РРО несвоєчасно вніс зміни в ліцензію на роздрібну торгівлю алкогольними напоями. За дані порушення застосована фінансова санкція 4,4 тис.грн.

Ліцензія на роздрібну реалізацію тютюнових виробів в районі коштує 250,0 грн. в рік, по місту – 2000,0 грн в рік. Річна плата за ліцензії на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями становить 8000 гривень за рік на кожний окремий, зазначений в ліцензії електронний контрольно - касовий апарат, що знаходиться в місці торгівлі, а на території сіл і селищ, за винятком тих, що знаходяться у межах території міст, - 500 гривень на роздрібну торгівлю алкогольними напоями на кожний, окремий, зазначений у ліцензії електронний контрольно - касовий апарат, що знаходиться в місці торгівлі.

Якщо ж підприємці і далі мають намір працювати у тютюновому бізнесі та торгівлі алкогольними напоями їм все ж таки доведеться отримати ліцензію на роздрібну торгівлі тютюновими та алкогольними виробами.

За роздрібну торгівлю алкогольними напоями та тютюновими виробами без ліцензії законодавством передбачена фінансова санкція в розмірі 200 відсотків отриманої партії товару, але не менше 1700 грн.

Торгівцям алкогольними напоями та тютюновими виробами при подачі заяви на отримання нової ліцензії взамін тої, термін якої закінчився, необхідно враховувати, що ліцензія видається протягом 10 днів з тим, щоб не допускати перерви між дією попередньої та нової ліцензії, повідомляє Коломийська ОДПІ.

Обговорити на форумі