друкувати


Прикарпатці оцінили роботу податківців на "відмінно" та "добре"

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2008-06-23 10:06:10

97 відсотків опитаних платників податків саме так оцінили роботу податківців обласних органів ДПС. Загалом в опитуванні, яке проводилося в ІІ кварталі п. р. взяли участь понад 1000 респондентів. Окрім того, результати анкетування засвідчили що взаємостосунки платників податків та податківців на Прикарпатті розвиваються в умовах партнерства та злагодженої співпраці. Адже на запитання: "Як Ви оцінюєте діяльність органів податкової служби щодо налагодження партнерських відносин з платниками податків?", - 64,5 відс. відповіли : "добре" та 26,6 відс. "відмінно" і лише 8,4% відсотки оцінили на "задовільно".

Що ж до рівня розгляду звернень громадян, то практично всі платники податків відповіли, що їхні запити розглядалися своєчасно та якісно (85 відс.). Решта 15 респондентів відповіли, що не зверталися до податкової служби із запитами.

Цікавими були відповіді респондентів на запитання про чинники, які негативно впливають на авторитет податкової служби. 47,85 відс. вважають, що це нестабільність та недосконалість податкового законодавства, ще 12,3 відс. назвали часті зміни в законодавстві 11,6 відсотків - відсутність Податкового кодексу. назвали 14,20 %, штрафні санкції завеликими назвали - 13,92 %. Незначна кількість платників податків серед негативних чинників зазначили неоднозначне тлумачення законодавчих вимог (6,03 %) та важка і заплутана податкова звітність (5,31%). Окрім зазначених негативів мають місце ще й такі, як розбіжність із законодавчими актами інших установ, важка і заплутана податкова звітність, значні штрафні санкції тощо. Однак жоден з респондентів не назвав серед цих чинників такі як бюрократизм чи корупція. А це вкотре засвідчує, що платники податків Прикарпаття бачать в податківцях партнерів.

Загалом ДПА в Івано-Франківській області надає опитуванню платників важливого значення. Адже моніторинг громадської думки сприяє покращенню організаційної роботи податкової служби та налагодженню позитивного діалогу між податковою службою Прикарпаття та платниками податків, повідомляє ДПА в Івано-Франківській області.

Обговорити на форумі