друкувати


Сьогодні на Прикарпатті Президент України Віктор Ющенко з донькою Віталіною

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2008-06-20 09:47:53

20 червня о 15.40 в аеропорту Івано-Франківськ приземлився літак Президента України Віктора Ющенка. Разом з Президентом на Прикарпаття прибула його старша донька, голова Національної ради з питань благодійництва "Зігрій любов’ю дитину" Віталіна Ющенко.

Мета поїздки на Івано-Франківщину Віталіни Ющенко, як зазначають в облдержадміністрації, - ознайомитися як обласна влада реалізовує започаткований Президентом України спільний проект влади і бізнесу.

Голова Національної ради з питань благодійництва "Зігрій любов’ю дитину" відвідає на Покутті багатодітну родину Миколи і Марії Верстюків із села Залуччя Горішнє Снятинського району та подарує їй холодильник, морозильну камеру, газову плиту, пилосос, 2 телевізори, мікрохвильову піч, електром’ясорубку, DVD-плеєр. Всього подарунків на 12 тисяч гривень, повідомляє ЗІК.

Довідка. У покутській родині Верстюків виховується 13 дітей, 12 з яких – неповнолітні: найстаршому виповнилося 19, наймолодшому - 2 рочки. Батько родини працює робітником на ЗАТ "Птахофабрика Снятинська Нова", мати – у декретній відпустці.

24 квітня голова облдержадміністрації Микола Палійчук і голова обласної ради Ігор Олійник вручили главі сімейства ключі від новопридбаного будинку вартістю 420 тисяч гривень. Новий будинок складається з 8 кімнат загальною площею 150 м, поруч - присадибна ділянка. Нова оселя газифікована, з меблями.

На Прикарпатті уже 4 родини , у яких виховуються понад 10 дітей, переїхали в нові оселі, які їм придбала обласна влада коштом меценатів. Водночас облдержадміністрація уклала угоди на підрядні роботи на добудову житла для сімей-учасників проекту, які планується завершити до 1 вересня. Крім того, Івано-Франківська ОДА започаткувала новий проект з вирішення житлових проблем багатодітних родин, які перебувають у складних життєвих обставинах. Зокрема, придбано житлові будинки для родин Абрам'юків з села Делешево Городенківського району вартістю 81 тисяча гривень, Кіндратків з села Зелене Надвірнянського району на суму 100 тисяч гривень та виділено 97 тисяч гривень для добудови житла родині Коханок з села Тулова снятинського району.


Обговорити на форумі