друкувати


Будьте вкрай обережні на воді!

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2008-06-17 10:27:56

Невід’ємною частиною будь-якого літнього відпочинку є купання у відкритих водоймах. Вода – чудодійний засіб оздоровлення організму. Купання дає людині фізичне та моральне задоволення. На жаль, іноді банальна необережність біля водойми може обернутися трагедією.

З початку поточного року в Україні на водних об’єктах потонуло 480 осіб, з них 52 – дитини. На водоймах Івано-Франківщини в цьому році потонуло вже 16 мешканців краю.

Мешканці Івано-Франківщини найчастіше проводять дозвілля на берегах річок, ставків та озер. У кожної водойми – свої особливості, кожна чаїть у собі якусь небезпеку. Та основні правила безпеки для відпочиваючих залишаються незмінними: правильний вибір місця для купання, суворе дотримання правил поведінки під час купання і катання на плавзасобах, постійний контроль за дітьми у воді з боку дорослих. Відпочинок на воді допускається тільки у спеціально відведених та обладнаних для цього місцях. Безпечніше відпочивати на воді у світлу частину доби. Купатися дозволяється в спокійну безвітряну погоду при температурі води не менше +18, повітря не нижче +24. Не лізьте у воду в незнайомому для вас місці, уникайте водойм зі швидкою течією, не купайтеся напідпитку, ніколи не плавайте наодинці; купаючись у незнайомому місці, не пірнайте з берега, гірки, дерева. У воду слід входити неспішно, обережно пробуючи дно ногою. Особливо уважними слід бути, купаючись у гірських річках (на Івано-Франківщині таких – більшість). Такі водойми мають стрімку течію, що може збити з ніг. Дно і береги таких річок кам’янисті, тому при падінні на мокрому та слизькому камені можна отримати важкі травми, повідомляє Центр пропаганди Головного управління МНС в Івано-Франківській області .

Обговорити на форумі