друкувати


Абітурієнти з цілої України зможуть отримати довідку про вуз по телефону

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2008-06-13 09:12:13

Міністерство освіти й науки України з 17 червня вводить інформаційну систему "Конкурс" для оперативного інформування абітурієнтів. Про це на прес-конференції в Києві заявив міністр освіти й науки Іван Вакарчук.

За його словами, зателефонувавши за номером в Києві (044) 486-28-49 кожна людина, що має намір поступити до навчального закладу, зможе одержати вичерпну інформацію про кожний навчальний заклад України, умовах встуту до нього, про кількість балів, необхідну для вступу, вартість одного року навчання (денного, заочного) тощо.

Крім того, Іван Вакарчук відзначив, що така інформація буде оновлюватися щодня, а телефони, за якими абітурієнти зможуть одержати потрібну довідку, що стосується вступу, будуть працювати також у міністерствах і відомствах, за якими закріплені відповідні профілюючі навчальні заклади, а також в обласних управліннях освіти.

Також Іван Вакарчук повідомив, що Міносвіти найближчим часом створить оперативну систему перевірки сертифікатів тестування, повідомляє Освiтнiй портал.

Обговорити на форумі