друкувати


У Коломийському політехнічному коледжі виявлено 13 "лівих" стипендій

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2008-06-10 03:43:02

Під час планової перевірки Контрольно-ревізійним управлінням в Івано-Франківській області фінансово-господарської діяльності Коломийського політехнічного коледжу (за останні 2 роки) виявлено порушень фінансового законодавства майже на 135 тисяч гривень.

На керівника коледжу та головного бухгалтера складено протоколи про адмінпорушення. Матеріали ревізії передано в прокуратуру області. Про це 9 червня івано-франківських журналістів повідомив заступник начальника КРУ в області Віталій Федорів, повідомив власкор ЗІКу.

Зокрема, в Коломийському політехнічному коледжі понад обсяги державного замовлення зараховано 13 студентів, які були переведені з контрактної форми навчання на державну і отримували щомісячно стипендію. Коледж незаконно витратив на стипендію "незаконним державникам" 12 тисяч 293 гривні. Крім того, 10,5 тисяч гривень тут витрачено на посаду гардеробника, якої насправді в коледжі немає. Майже 25 тисяч гривень викладачам коледжу нарахували та виплатили (незаконно) матеріальної допомоги. Переплатили тут і внески до Пенсійного фронду за працівників, які уже не працюють в коледжі. Ця сума становить 8 тисяч 812 гривень. При нарахуванні працівникам доплат за виконання обов’язків тимчасово відсутніх (по заміні, без проведення відповідної атестації робочих місць. – ЗІК.) переплата становить майже 20 тисяч гривень.

Загалом сума порушень фінансового господарства у Коломийському політехнічному коледжі, де навчається 1 020 студентів становила 134 тисячі 820 гривень. Платили тут і за громадську роботу, зокрема активістам місцевої профспілки: за 2006-2007 роки ці перевитрати - 8,8 тисяч гривень, в тому числі 3,2 тисяч гривень - пішло на соціальні фонди.

Як зазначив Віталій Федорів, уже завершено планову перевірку фінансово-господарської діяльності в Прикарпатському національному університеті імені Василя Стефаника, результати якої обласне КРУ найближчим часом оприлюднить; триває така ж ревізія в Івано-Франківському національному технічному університеті нафти і газу.

Довідка ЗІКу. Коштом держави в Коломийському політехнічному коледжі – понад норму держзамовлення – навчалися 13 студентів за спеціальністю: "Фінанси", "Бухгалтерський облік", "Біржова діяльність", "Організація виробництва", "Моделювання та конструювання виробів народного вжитку". Чиї це були діти цікавить не стільки ревізорів КРУ, як прокуратуру.

Обговорити на форумі