друкувати


Обличчя "Галичини" - 2008

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2008-06-07 11:01:30

Напередодні Дня журналіста відбулося уже сьоме змагання-конкурс на звання найчарівнішої та найобдарованішої галичанки — "Міс "Обличчя "Галичини"-2008".

З 2002 року наша газета проводить свій конкурс краси і талантів "Обличчя "Галичини". Протягом року дівчата беруть участь у фотоконкурсі — їхні фото та розповіді про них публікуються на сторінках газети. Переможниць щомісяця обирають наші читачі.


Найсміливіші — таких було семеро — зважилися взяти участь у відкритому конкурсі, який покладає на переможницю приємну і відповідальну місію — бути "обличчям" найвпливовішої газети краю, яка до того ж цього року виборола звання найкращої обласної газети України. Нинішній конкурс пройшов у прекрасній залі обласного академічного театру ляльок ім. Марійки Підгірянки (директор З. Борецький) за активної участі читачів "Галичини", колег і партнерів газети та друзів і родичів учасниць конкурсу.

Усталені традиції — ознака доброго смаку, хорошого стилю, благородності та певного статусу. Наш конкурс також має незмінні випробування для претенденток на корону. Окрім того, він відкриває таланти в кожній з учасниць, і тому всі вони стають володарками об’єктивних титулів — "Міс Талант", "Міс Чарівність", "Міс Золоті руки", "Міс Творчість", "Міс Фотомодель". Найцікавіша ексклюзивна номінація — "Міс Читацьких симпатій" (визначальними тут є голоси читачів).

Так повелося, що учасниці конкурсу "Міс "Обличчя "Галичини" випробовують себе у ролі журналістів у конкурсі "Преса-імідж". Вони пропонують власні слогани, стають авторами нових рубрик для газети, аналізують наші публікації.

Під час першого етапу фотоконкурсу дівчата стають читачами і передплатниками "Галичини", тому на запитання вікторини дають майже завжди правильні відповіді. Вони знають, що перший номер газети вийшов 13 травня 1990 року, 18 років тому, що сьогодні він виходить на восьми, 20-ти і 12-ти сторінках. Їм відомо, що таке газета в газеті, що таке тематична сторінка і газетна полоса. Тому в наступному конкурсі — "Золоті руки" — Оксана Бідочка, даруючи журі торт, витвір власних рук, про його рецептуру розповіла так: "Це розсудливість і виваженість головного редактора Василя Назарчука, політична коректність Богдана Вівчара, духовність Емілії Турковської..."

"Галичина" розпочинає облаштування музею власної історії. Усі вироби дівчат-конкурсанток за багато років, як і перший віночок — символ конкурсу, знайдуть там своє місце.

Щороку учасниці конкурсу краси й талантів традиційно виходять у вінках, котрі символізують пори року й ті місяці, в яких вони стали фіналістками. Це розкішні осінні вінки з плодами садів і городів, хвойні, "припорошені" снігом зимові, ніжні весняні і буйноцвітні літні. Вони є окрасою для дівчат та їхніми оберегами.

Звісно, не всі наші конкурсантки мають модельну школу. Однак цьогорічний конкурс засвідчив: усі вони талановиті, гармонійні натури. У найважчому конкурсі — "Таланти "Галичини" дівчата були неперевершені. Оксана Андрусишин, випускниця десятого класу спеціалізованої івано-Франківської школи №1 (до речі, дівчина днями виборола титул "Учениця року-2008" міста Івано-Франківська), блискуче виконала сербською мовою "Молитву". Ольга Пероганич, наймолодша конкурсантка, учениця школи №10, акапельно заспівала "Пісню Цвіркуна" із опери Миколи Лисенка "Чорноморець". Здається, у дівчини блискуче вокальне майбутнє. Оксана Бідочка, конкурсантка під №3, зачарувала всіх багатством внутрішнього світу. Вона читала власну поезію.

Зала аплодувала неймовірній грації пари Вікторії і Мирослава, котрі виконали хореографічну композицію "Коктейль". Вікторія Нісонська також полонила всіх своєю приємною і щирою усмішкою.

Надія Чик з Коломийщини вразила журі читанням власного вірша під музику М. Скорика, що прозвучала у виконанні струнного ансамблю обласної філармонії. Анна Угорчак завела присутніх виконанням соло, а Тетяна Стиранівська презентувала вальс закоханих сердець. Обидві дівчини — майбутні лікарі, котрі дбають про високу професійну кваліфікацію і підтримують у собі Божу іскру таланту.

Краса і талант зачаровують. Однак усе колись завершується. Конкурс добігає кінця. Поки журі у складі голови — головного редактора газети "Галичина", голови обласної організації Національної спілки журналістів України, заслуженого журналіста України, журналіста року в Україні Василя Назарчука, керівника дизайн-студії Марії Волосовської Романії Сідляр, начальника управління у справах преси та інформації Івано-Франківської ОДА Івана Дячишина, директора Івано-Франківської обласної дирекції УДППЗ "Укрпошта" Михайла Саковського, директора ювелірного магазину "Шарм" Тетяни Печак, редактора відділу реклами газети "Галичина" Оксани Федоляк, керівника Школи краси "Ювента" Тетяни Терсенової-Заводовської приймало рішення, ми скористалися нагодою поспілкуватися з нашими меценатами та членами суддівської комісії. Романія Сідляр — керівник дизайн-студії Марії Волосовської:

— Здається, нещодавно минув один конкурс, а вже маємо приємність брати участь у новому. Ми вже сім років поруч із "Галичиною" Дуже тішить те, що і газета, і сам конкурс удосконалюється з кожним роком. Дійсно: вже вималювався образ "галичанки" — це і краса, і чарівність, і шарм. Але не тільки. Це мусить бути і внутрішня краса дівчини, духовність, неабияка працьовитість і талант, потреба творити і отримувати насолоду. Так і нам приносить велику радість, коли ми бачимо очі тих дівчат, жінок, які одягають наші шубки. Це додає нам наснаги.

Михайло Саковський, директор Івано-Франківської обласної дирекції УДППЗ "Укрпошта":
— Приємно, що "Галичина" проводить такий конкурс. Це сприяє іміджу газети. Прекрасно, що є дівчата, котрі прагнуть до гармонійного поєднання інтелекту, природної краси і своїх обдарувань. Користуючись нагодою, вітаю всіх журналістів газети номер один на Прикарпатті з професійним святом.

Владислав Томачинський, власник салону-магазину весільного одягу "Вероніка":
— Образ галичанки — ніжна, красива, талановита. Наші дівчата і жінки — найкращі у світі, я переконаний. і це не лише моя думка, так півсвіту думає. Я займаюся дуже красивим видом підприємництва. Одягнути дівчину, зробити її неповторною в ошатній білій сукні — це дуже приємно, повірте.

...Дівчата у білосніжних весільних сукнях з хвилюванням очікують вердикту журі. Їхні титули оголошує голова журі головний редактор "Галичини" Василь Назарчук.

Отже, володаркою титулу "Міс Читацьких симпатій" стає Надія Чик. Вона також виборює ще одну перемогу — звання "Міс Чарівність". Приз "Золоті руки" отримує Тетяна Стиранівська, згодом її оголошують переможницею у номінації "Міс Талант". Оксана Бідочка здобуває титул "Міс Творчість", а Вікторія Нісонська — "Міс Фотомодель". Їх нагороджують дипломами і ювелірними виробами від магазину "Шарм". Один із найважливіших титулів — "Міс Преса" журі присудило Тетяні Угорчак. Залишаються дві номінації — "Віце-міс" та "Міс "Обличчя "Галичини". Хто ж отримає корону? Голова журі після паузи оголошує, що титул "Віце-міс" присуджено Олі Пероганич. Таким чином, новою "Міс "Обличчя "Галичини" стає Оксана Андрусишин. Переможців нагороджують дипломами і хутряними куртками від дизайн-студії Марії Волосовської.

Ми вдячні іншим нашим спонсорам, котрі вручили конкурсанткам особливі призи — косметичні набори від сервісного центру "Фаберлік України" (директор Сергій Назаров), сукні для віце-міс Олі Пероганич від магазину "Стиль" (директор Валентина Юрчак), коштовності від ювелірного магазину "Шарм" (директор Тетяна Печак), посуд від ТзОВ "Ласпер ЛТД" (директор Марія Лазорець), іміджеву продукцію від газети "Все про бухгалтерський облік" (представник видання Тамара Горбунова).

Говорить "Міс "Обличчя "Галичини"-2007" Леся Гардаман:
— Я вважаю, що в кожної людини є етап, який треба пройти, доклавши максимум зусиль. Конкурс від найповажнішої газети краю дав мені поштовх у майбутнє, силу і натхнення. Я зрозуміла, що характер галичанки — це доброта, глибинна духовність і справжній патріотизм.

Нова "Міс "Обличчя "Галичини"-2008" Оксана Андрусишин поділяє цю думку.

Джерело: Галичина
Обговорити на форумі