друкувати


На Прикарпатті викрито мережу торгівлі синтетичними наркотиками

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2008-06-05 10:09:50

Співробітники підрозділу боротьби з незаконним обігом наркотиків УМВС України в Івано-Франківській області таки потрапили у квартиру одного з місцевих мешканців, чого не могли зробити тривалий час. Оперативники мали всі підстави підозрювати парубка у вчиненні наркозлочинів, зокрема, реалізації наркотиків іноземного виробництва.

- Затримати цю особу ми могли будь-коли, але важливо було спіймати її, що називається, на гарячому, - зауважив виконувач обов’язків першого заступника начальника прикарпатської міліції Ігор Сав’юк. – Такий момент настав, коли наші оперативні працівники почали фіксувати одних і тих же осіб, що навідувалися в цю квартиру.

Сторонній людині випадково потрапити в це помешкання було неможливо. Молодий чоловік обладнав квартиру системою відеоспостереження: непомітна для зору відеокамера біля вхідних дверей дозволяла господареві добре бачити, хто перебуває у під’їзді на другому поверсі.

Надвечір 3-го червня господар впустив всередину одного зі своїх постійних клієнтів. Незабаром у ті ж двері постукали міліціонери з постановою про проведення обшуку. Подальший розвиток подій нагадував звитяги пожежників. З тією різницею, що від міліціонерів, які по драбині піднялися до лоджії на другому поверсі будинку, господарі відбивалися усіма можливими засобами. В тому числі ударами прутом по руках. Зрештою, двом бійцям "Беркута" вистачило спритності, щоб пробратися всередину квартири і за кілька секунд покласти долілиць двох парубків – збувальника і покупця наркотиків.

В ході проведення обшуку у квартирі було виявлено речові докази скоєння наркозлочинів – упаковки з пігулками психотропної дії "Субітекс" французького виробництва. Прикметно, що одну з упаковок довелося діставати з… унітазу, а три – ще під час спроби потрапити в квартиру буквально впали до ніг міліціонерів. Застуканий зненацька 27-річний господар намагався позбутися їх, викинувши упаковки через вікно. Однак не врахував того, що зазвичай передбачають оперативники.

Загалом вилучено 39 пігулок. Вартість однієї на нелегальному ринку сягає 250 гривень, тобто це "задоволення" не для простих наркоманів.

За словами керівника ВБНОН УМВС України в Івано-Франківській області Романа Чекмарьова, щоб розвінчати підозрюваного у збуті синтетичних наркотиків і отримати незаперечні докази його злочинної діяльності правоохоронці цілеспрямовано працювали майже шість місяців.

Що характерно, цього ж вечора компанію затриманому склав ще один івано-франківець, викритий у збуванні психотропних речовин. Співробітники УБОЗу задокументували факт збуту 32-річним ділком 80 грамів амфетаміну. У реалізатора, крім того, вилучено 16 грамів амфетаміну і понад півтори тисячі тисячі доларів, отриманих від перекупника за наркотовар, повідомляє ЦЗГ УМВС України в Івано-Франківській області.

Обговорити на форумі