друкувати


ДАІ Прикарпаття на постаментах розмістила 11 автомашин, що потрапили в аварії

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2008-05-28 11:09:51

На Прикарпатті уздовж доріг державного значення на спеціально обладнаних постаментах Державтоінспекція розмістила 11 автомашин, що потрапили в аварії. Потрощені автомобілі, на думку фахівців, повсякчас мають візуально попереджати водіїв автотранспорту про ймовірні наслідки дорожньо-транспортних пригод в разі грубих порушень правил дорожнього руху чи непродуманих маневрів.

За статистикою, найчастіше ДТП виникають під час порушень правил обгону, перевищення швидкості, а також через злочинну поведінку водіїв, які у нетверезому стані сідають за кермо.

За словами заступника начальника УДАІ УМВС України в Івано-Франківській області Володимира Бойчука, демонстрація учасникам дорожнього руху жахливих наслідків аварій є додатковим профілактичним засобом переконання водіїв щодо неприпустимості нерозважливої поведінки і дій, які призводять до створення аварійних ситуацій. Незважаючи на те, що зусиллями міліції вдалося значно поліпшити ситуацію на дорогах, в тому числі завдяки активізації профілактичної роботи, стан безпеки на автошляхах викликає занепокоєння. Передусім через випадки дорожньо-транспортних пригод, основною причиною яких є людський фактор. До прикладу, щодоби патрульні наряди ДАІ щодня документують від 40 до 60 фактів керування автотранспортом водіями у нетверезому стані. Трапляється, що декого з водіїв у такому стані фіксують не вперше. Інакше, як злочинцями за кермом їх не назвеш, оскільки саме ця категорія порушників найнепередбачуваніша, а відтак найнебезпечніша для інших учасників дорожнього руху. На жаль, допоки в Україні на законодавчому рівні не будуть запроваджені значно жорсткіші міри впливу на таких горе-водіїв, окремі з них й надалі матимуть право з’являтися на дорогах. Адже покарання у вигляді штрафу багатьох не лякає, повідомляє ЦЗГ УМВС України в Івано-Франківській області.

Обговорити на форумі