друкувати


Розпочинає свою роботу проект "Почесна варта Говерли"

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2008-05-27 02:45:05

З ініціативи Пласту - Національної скаутської організації України та Секретаріату Президента України розпочинає свою роботу проект "Почесна варта Говерли". Основною метою заходу є створення позитивного образу Говерли - найвищої вершини України.

Завдання, які ставлять перед собою організатори, - впровадження поняття "доброго діла" для своєї держави на прикладі Говерли та здруження молодих людей із різних регіонів України.

Програмою "Почесної варти Говерли" є те, що учасники проекту облаштують стежки, котрі ведуть на гору, будуватимуть лавки, вказівники, оновлюватимуть туристичне маркування. Паралельно пластуни надаватимуть таборовикам основи знань як поводитись серед природи, надавати першу медичну допомогу, вивчати картографію, готувати в природніх умовах їжу та орієнтуватись у гірській місцевості.

Довготривале таборування проходитиме в Івано-Франківській області поблизу бази "Заросляк" у кількості 9-ти заїздів протягом липня - серпня 2008 року. Один етап триватиме п’ять днів (середа - неділя). На один такий заїзд будуть відбиратися шістнадцять кращих старшокласників та студентів з навчальних закладів зі всієї України. Таборову програму ж учасникам будуть забезпечувати досвідчені пластуни.

Найближчим часом слід очікувати появу в Інтернет-просторі сторінки про проект, де докладно будуть розписані деталі заходу і те, як можна буде взяти у ньому участь, повідомляє Освітній портал.

Обговорити на форумі