друкувати


На Коломийщині вшанували Великого Українця

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2008-05-23 05:48:42

22 травня 1861 року Шевченко повернувся в Україну назавжди. Україна заспівала його "Заповіт". Цей день став іще одним днем його народження після смерті. Цей день по-особливому відомий і по-особливому "гнаний" свого часу. За одну цифру 22 ув'язнювали, бо це був символ, знак, що викликав переляк у правителів тоталітаризму. Навіть двох лебедів на картинах художників, що плавали поруч із зігнутими шиями, вважали затаєний код цифри 22.

На відзначення 147-ї річниці перепоховання Великого Кобзаря в Каневі, на Чернечій горі, міськрайонне Товариство "Просвіта" ім.Т.Шевченка організувало захід за участю представників влади Коломийського району й міста, молоді, партії і громадських організацій.

Розпочався захід урочистою ходою. Під час виконання "Заповіту" керівники поклали вінки до підніжжя Великому Українцеві. Вшанувати пам'ять Кобзаря прийшло багато молодих осіб. Голова МРТ "Просвіта" Василь Глаголюк прочитав доповідь, розповів про життєвий і творчий шлях Т.Шевченка, а священики відправили панахиду.

Сьогодні Шевченко стоїть високо над часом і підтримує мужніх: "Борітеся – поборите!", повідомляє прес-служба РДА.

Обговорити на форумі