друкувати


Діти Коломийщини найталановитіші у світі

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2008-05-22 04:57:21

Коломийщина як один з найдревніших і національно виразних країв України надзвичайно багата на українські народні звичаї і традиції. Українські танці і пісні являють собою яскраве дійство, що передають настрої народу, багатогранні, виконуються з прикрасами і почуттями.

Не секрет, що діти в Коломийському районі уже з колисанок вміють співати, а як тільки спинаються на ноги – витинають танок. Це ще раз вчора засвідчили юні таланти під час обласного огляду художньої самодіяльності шкіл району в Народному домі. Діти навчальних закладів співали українських народних пісень, танцювали гуцулку та інше, виконували сценки з казок, чим направду зворушили переповнений зал. Присутніх вітали Попелюшка і Червона Шапочка, гноми та акробати.

Тішили серце учні Великої і Малої Кам'янки, Шепарівців, духовий оркестр Гвіздецької музичної школи та багато інших. Бурхливими оплесками глядачі зустрічали вчителів Шепарівцівської школи. Вабили очі колоритний національний та естрадний одяг. В залі працювали члени журі, які оцінювали майстерність юних виконавців, про що буде повідомлено згодом, повідомляє прес-служба РДА.

Обговорити на форумі