друкувати


Про заходи з упорядкування руху транспорту в центральній частині Коломиї

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2008-05-19 01:01:39

Рішення міськвиконкому № 97 від 22.04.2008 р.

Виконком міської ради відзначає, що у зв'язку з підвищенням рівня автомобілізації та інтенсивності руху в останні роки спостерігається значне перевантаження автотранспортом центральної частини міста, а саме пр. Грушевського, пл. Шевченка, вулиць Гетьмана І.Мазепи, І.Вільде, Театральної, Р. Шухевича та інших. В результаті знизилась безпека дорожнього руху, зросли затори, збільшились викиди в атмосферу шкідливих речовин з відпрацьованими газами автомобілів, погіршились умови руху, зростає кількість справедливих скарг громадян.

Враховуючи пропозиції відділення Державної автомобільної інспекції, районної санітарно-епідеміологічної станції, постійної комісії міської ради з питань промисловості, транспорту, зв'язку та будівництва, а також побажання, висловлені в усних та письмових зверненнях громадян, виконком міської ради вирішив:

1. Заборонити рух транзитного транспорту автобусів, мікроавтобусів і вантажних автомобілів в напрямок, центральної частини міста: по проспекту Грушевського від кільця біля ВАТ "Коломийське АТП", по вулиці І.Мазепи від перехрестя вулиць Мазепи-Винниченка, по вулиці С.Петлюри від перехрестя вулиць Петлюри-Чехова, крім маршрутних автобусів, які мають укладені договори з міською радою на здійснення пасажирських перевезень.

2. Встановити з 1.08.2008 року рух приміського і міжміського пасажирського та вантажного автотранспорту згідно з схемою:

2.1. В напрямок руху від автостанції до Чернівців: Автостанція - вул. Антоненка-Давидовича - вул. Гетьманська - вул. Верещинського - вул. Родини Кузьми - вул. Міцкевича - вул. Винниченка - вул. Гетьмана І.Мазепи;

2.2. З чернівецького напрямку до автостанції: вул.Гетьмана І.Мазепи - вул. Винниченка - вул. Міцкевича - вул. Родини Кузьми - вул.Верещинського - вул.Гетьманська - вул.Перемоги - Автостанція;

2.3. В напрямок руху від автостанції до об'їзної дороги (с. П'ядики): Автостанція - вул. Карпатська - вул. Майданського - вул. Довбуша - вул.Котляревського - вул. Українська - вул. Коцюбинського - вул. Франка - вул.Моцарта - вул. Чехова - вул. Петлюри;

2.4. В напрямок руху від вул. Петлюри до автостанції: вул. Петлюри - вул. Чехова - вул. Моцарта - вул. Франка - вул.Коцюбинського - вул.Українська - вул.Котляревського - вул.Довбуша - вул.Майданського - вул.Карпатська - Автостанція.

3. Заборонити перевізникам всіх форм власності здійснювати посадку і висадку пасажирів автобусами приміського сполучення в не установлених^для цього місцях.

4. Інженеру-куратору Коломийської автостанції (Вінтоняк Т.П.) і перевізникам всіх форм власності, які зайняті на приміських і міжміських автобусних маршрутах, відправлення пасажирського автотранспорту проводити тільки з автостанції № 1 і № 2 згідно з паспортом маршруту.

5. Заборонити з 1 червня 2008 року:

5.1. Проїзд транспорту на пл. Відродження зі сторони проспекту Грушевського.

5.2. Стоянку транспорту на пл. Відродження.

6. Дозволити в'їзд транспорту на пл. Відродження із сторони вул. Театральної для спеціальних автомобілів:

6.1. Відділу управління комунальним майном (снігоочисні машини, сміттєвози, транспорт похоронного бюро).

6.2. Транспорт аварійних служб.

6.3. Спецлабораторії.

6.4. Пожежний транспорт.

6.5. Транспорт міліції, прокуратури та медичної допомоги.

6.6. Транспорт для завезення товару в торгову мережу з 7 год. до 10 Год. ранку і з 17.30 год. до 19 год.

6.7. Транспорт для перевезення купленого великогабаритного товару, після подання чека з торгового підприємства.

7. Відділу управління комунальним майном (Семчук М.Я):

7.1. Встановити відповідні дорожні знаки для обмеження руху автомобілів на пл. Відродження до 1 червня 2008 року.

7.2. Забезпечити встановлення інформаційних щитів зі схемами руху транспорту до 1 серпня 2008 року.

7.3. Провести ремонт проїзної частини малої об'їзної дороги: на вул. Міцкевича, вул. Родини Кузьми, вул. Верещинського, вул. Гетьманська, вул. Перемоги до автостанції і вул. Атаманюка від торговиці до вул. Шкрібляка до 1 серпня 2008 року.

7.4. Встановити пішохідне огородження на підходах до переходу 25 метрів з кожного напрямку на вулиці Івана Мазепи біля ЗОШ № 1.

8. Інженеру-куратору Коломийської автостанції Т. Вінтоняк, голові правління ВАТ "Коломийське АТП" М. Атаманову забезпечити ознайомлення водіїв на приміських і міжміських маршрутах зі схемами руху транспорту.

9. Державтоінспекції (І. Петричук), Коломийській оДПІ (С.Лубоцька), з участю територіального управління державної інспекції на автомобільному транспорті в Івано-Франківській області (Б.Свіщовський) постійно проводити рейди перевірок дотримання перевізниками всіх форм власності встановлених схем руху пасажирського транспорту згідно з паспортами маршрутів та графіками руху.

10. Дане рішення опублікувати в засобах масової інформації.

11. Рішення виконкому міської ради від 2.08.2004 № 252 і 24.07.2007 №222 вважати такими, що втратили чинність.

12. Контроль за виконанням даного рішення покласти на заступників міського голови Тарновецького В.В. та Білоуса М.М.

Обговорити на форумі