друкувати


Держсанепідслужба застерігає

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2008-05-19 11:48:48

Унаслідок несприятливих метеоумов у Коломиї та населених пунктах району, особливо в тих, на території яких є річки, можливе підтоплення зони заселення, громадських та індивідуальних криниць, присадибних ділянок, господарських дворів, у т.ч. вигрібних ям, дворових туалетів, гноєсховищ, що призведе до забруднення води у криницях та інших джерелах водоспоживання. З метою запобігання спалахам шлунково-кишкових інфекційних захворювань райсанепідстанція пропонує:

1. При підтопленні воду з криниць не вживати взагалі, а з не підтоплених та інших джерел - тільки після кип'ятіння. Для питних потреб використовувати воду (питну, мінеральну) заводського розливу та фасування.

2. Після закінчення паводків з підтоплених криниць випомпувати воду, очистити дно та стінки криниць, скропити 5% розчином хлорного вапна. Коли криниця наповниться до попереднього рівня, влити 100% освітлений розчин хлорного вапна з розрахунку 10 л на 1 куб. м води, перемішати вофу жердиною і залишити на 8-12 годин. Потім воду випомпувати, поки не зникне запах хлору.

Автор: І. ГАЄВИЙ, завідувач відділення комунальної гігієни Коломийської рай CEC
Обговорити на форумі