друкувати


Дотримання прав дитини — щасливе майбутнє країни

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2008-05-16 11:12:31

Динамічний розвиток українського суспільства, демократизація всіх сфер життя людей, прагнення нашої держави впроваджувати стандарти і норми розвинутих європейських держав спонукає до проведення серед населення широкої роз'яснювальної роботи. Цьому сприяє проект "Покращення доступу сільського населення до правосуддя", який виконується Творчим центром "Каунтерпарт" та фінансується Європейським Союзом.

У рамках конкурсу інформаційно-просвітницької кампанії "Підвищення правової обізнаності сільського населення", який був оголошений для колективів навчальних закладів та громадських організацій району, проводилися тренінги, практичні заняття, консультації з написання проекту. В підсумку Коршівська, Турківська, Корницька ЗОШ І-ІІІ ступенів стали переможцями та одержали право на впровадження проектів "Права дітей".

Метою проекту "Права дітей" Коршівської ЗОШ І-III ст. є сприяння покращенню обізнаності учнів 10—11 класів про права дітей та механізми їх захисту. В межах проекту та за виділені кошти протягом квітня—червня 2008 року буде проведено три семінари-тренінги: "Права дитини", "Механізми захисту прав дітей", "Альтернативний механізм охорони дитинства" з цільовою групою старшокласників, конкурс стінгазет "Якщо тобі немає 18", випуск буклетів та листівок, виготовлення кутка зі змінними стендами "Права дітей", проведення підсумкового "круглого" столу "Права дитини та їх захист" за участю батьків, учителів, представників відділу у справах сім'ї і молоді РДА та кримінальної міліції у справах дітей.

Керівником проекту є директор школи Іваничук Василь Йосафатович, який брав участь у тренінгах, одержав відповідний сертифікат і написав проект, а працювати з цільовою групою дітей будуть досвідчені педагоги — педагог-організатор Н.Венгренюк, практичний психолог І.Пазюк, учитель української мови і літератури Г.Іваничук.

Автор: Василь ІВАНИЧУК, директор Королівської ЗОШ І-ІІІ ст.
Обговорити на форумі