друкувати


У Коломийської газети народився третій додаток "Літературна толока"

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2008-05-14 01:44:28

Газеті "Вільний голос" у січні минуло сімнадцять. Її головний редактор Ольга Гаврилюк, маючи сильну журналістську команду, дбає про належний стан газети, актуальні теми та порушує на сторінках газети проблемні питання. Працівники редакції залучають дописувачів та читачів різноманітними конкурсами, запрошують до співпраці. Приміром, такі конкурси як "Я по світу іду в вишиванці" та " Хай кожен починає з себе" принесли доволі позитивні результати. Мешканці Коломийщини охоче відгукнулися на запрошення газетярів, радо подавали світлини, придумуючи різноманітні підписи.

Нещодавно журналісти придумали конкурс "Ходить сон коло вікон" і вчора, 12 травня, у центральній районній бібліотеці відбулося підбиття підсумків конкурсу, який підвела головний редактор. Пані Ольга подякувала переможцям, вручила дипломи від редакції і подарунки. Також відбулася й презентація літературного додатку "Бібліотечка "Вільного голосу" "Літературна толока". Це вже третій додаток, в якому надруковано матеріали місцевих поетів, прозаїків та письменників, практичний, його можна складати у вигляді міні-книжечки і користуватися в дорозі, чи транспорті. До речі, матеріали несуть суто літературний характер.

На захід прийшло багато гостей, серед них голова КУІ Ольга Руданець, член Національної спілки письменників, поет, прозаїк Дмитро Гриньків, відомий гуморист Микола Савчук, місцевий краєзнавець Микола Васильчук, дописувачі Ігор Кічак, Василь Щучак. Вони ділилися своїми враженнями і побажаннями, а заступник голови Коломийської райдержадміністрації Мирослав Мацьків зауважив, що ідея створення виношувалась давно. "Сьогодні ми раді від того, що є нагода висловити власні почуття тим особам, які пишуть і не мають можливості надрукувати працю. Запрошуємо творчих осіб до співпраці з редакцією. Маємо надію, що в подальшому видаватимемо журнал чи альманах", - підкреслив пан Мирослав. До речі, районна влада завжди підтримувала і буде підтримувати такі ідеї, повідомляє прес-служба РДА.

Нагадаємо, що в даний час триває конкурс " Давня світлина". Редакція газети запрошує читачів продовжувати подавати фотографії минулих часів. Час – необмежений. Адреса: м.Коломия, вул. Шухевича 5а, редакція газети "Вільний голос", тел.2-27-90, 2-06-01, 3-57-80.

Обговорити на форумі