друкувати


Щоб кожен слухач розумів - це подяка

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2008-05-14 11:28:29

Для юних виконавців, учасників концерту в Народному домі 13 квітня, щорічний творчий звіт дуже відповідальний.

Музичні твори композиторів-класиків - "Скерцо" Й.-С. Баха, "Угорський танець" Й. Брамса; українські "Балада про дві скрипки" В. Івасюка, "Українонько моя" О. Баглай; сучасні "Тіко-тіко" С. Абреу, "Танго забуття" А. П'яцолли мають звучати так, щоб кожен слухач зрозумів - це подяка. Найперше батькам за зусилля для здобуття музичної освіти; бабусям і дідусям за підтримку і любов; міській владі за чудові умови для навчання, світле затишне і тепле приміщення, а також можливість виступати на найпершій сцені Коломиї; викладачам і керівникам за невтомну працю наставництва, зокрема директору Н.Алєксєєвій. Натхненним виступом учні дитячої музичної школи № 2 також засвідчили ровесникам, однокласникам те, що володіти музичним інструментом чи співати дуже цікаво, сучасно, і це найкращий засіб заповнити вільний час.

Для багатьох це не перший концерт у цьому році - позаду конкурси і фестивалі, часто з переможними результатами. Так, Роман Блонський - переможець VI обласного відкритого конкурсу "Концертіно - 2008"; фортепіанний дует Ангеліна Гончарук - Мар'ян Солощак - обласного огляду ансамблевого музикування, як і ансамблі "Сім'я сопілок": сопілкарів та дерев'яних духових інструментів; Наталія Дем'янчук - дипломант обласного конкурсу "Водограй" та фестивалів дитячого естрадного мистецтва "Зорепад", "Золотий тік", "Карпатські соловейки"; Христина Васкул - лауреат молодіжного регіонального фестивалю "Яблуневий цвіт", українського відбіркового туру "Південний експрес", а також "Водограю" і "Зорепаду"; Юрій Майхрович, Андрій Романов (акордеон), Антон Лізунов (гітара), Василь Дмитерчук (саксофон) - солісти-виконавці.

Родзинка концерту - виступи дитячих колективів: хору учнів середніх і старших класів, ансамблів скрипалів, бандуристок, баяністів-акордеоністів. Це результат великої спільної праці. Колективне музикування можливе тільки завдяки комплексному навчанню у музичній школі.

Автор: Квітослава КАВАЦЮК
Обговорити на форумі