друкувати


Стратегічний план економічного розвитку

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2008-05-12 09:48:21

Стратегічний план - основний документ, необхідний для розвитку міста. Тому в Коломиї на порядку денному стало питання про його розроблення та затвердження.

Протягом шести місяців співпрацювали фахівці міської ради, представники депутатського корпусу, бізнесових структур, громадськості з проектом "Економічний розвиток міст" Агентства США з міжнародного розвитку (USAID), і в жовтні 2007 року міська рада схвалила цей важливий документ. Були визначені три стратегічні економічні напрямки, це:
1) розвиток малого і середнього підприємництва та туризму;
2) залучення інвестицій;
3) розвиток муніципальної інфраструктури.

Виконання Стратегічного плану на постійному контролі влади, у його впровадженні беруть участь організації, відділи та управління міської ради, окремі особи. План визначає кроки на покращення інвестиційного клімату та розширення інвестиційних можливостей міста, розвитку бізнесу, туризму, муніципальної інфраструктури. В плані зроблено наголос на підвищенні іміджу міста як сприятливого середовища для вкладення інвестицій, які принесуть сучасні технології, створять нові робочі місця, забезпечать відповідний рівень заробітної плати та збільшення надходжень до міського бюджету.

Перше слухання про виконання Стратегічного плану міста заплановано на червень 2008 року. Проведено дві розширені наради. Перша відбулася 22 листопада 2007 року, на якій обговорено план заходів щодо впровадження стратегічних завдань відповідно до термінів, передбачених в документі. Друга - 13 лютого 2008 року, на якій заслухано інформацію відділів та управлінь про оперативне виконання.

Успіх реалізації Стратегічного плану економічного розвитку міста залежатиме від відповідальності членів експертного комітету, а також усіх, хто матиме бажання та нагоду взяти участь у його реалізації. Тому працює комітет з управлінням упровадження, метою якого є здійснення моніторингу виконання кожного оперативного завдання. Інформацію про стан виконання Стратегічного плану періодично заслуховуватимуть на сесії міської ради.

Джерело: Коломийський вісник
Обговорити на форумі