друкувати


Претенденти на здобуття премії імені Тараса Мельничука

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2008-04-26 12:23:04

Конкурсна комісія з присудження міської літературної премії імені Тараса Мельничука прийняла до розгляду твори, висунені на здобуття премії, цьогоріч на неї є п'ятеро претендентів.

Василь АНДРУШКО, збірки "Сон вісімки", "Брама N". Рекомендує кафедра філології Коломийського інституту Прикарпатського університету. Василь Андрушко — професійний художник і органічний поет. Його поетичний світ є світом звуків і відчуттів. Така поезія не потребує коментування, якогось пояснення, розшифрування. Вона водночас відкрита, як навколишній світ, світ природи, і оповита таїною, як внутрішній світ людини, який також є світом природи. Його поезії глибоко символічні, прочитуються по-різному, залежно від власного світу читача.

Марія БОЄЧКО, рекомендує центральна районна бібліотека відділу культури і туризму Коломийської райдержадміністрації. Літоб'єднання вже увосьме тішить шанувальників поетичного слова. Альманах — це результат бачення світу місцевими авторами, які не є професійними поетами, а просто людьми, закоханими в красу і слово рідного краю. Альманах має своє чоло читачів, не зважаючи на те, що видається мізерним накладом і за кошти самих авторів.

Іван ВІЙТЕНКО, збірки "Вибирай кольори", "Журавель на стерні". Рекомендує коршівський осередок "Просвіти". Збірки містять високохудожні, багаті тематикою, естетичним смаком, романтичним поривом, гумористичним пафосом твори. Іван Війтенко мислить у ключі ліричного щоденника, пишучи про те, що його вразило. Найкраще вдається пейзажна лірика.

Михайло КУЧІРКА, збірка "Перли". Рекомендує спілка літераторів Коломиї "Суцвіття". Бібліограф, поет і художник. За останні роки написав 12 поетичних збірок. Усі твори об'єднує тема любові до України, національна ідея, оспівування рідного краю.

Василь МИХАЙЛИЩУК, збірки "Сльозина в терні", "Засів долі". Рекомендує Коломийська міська організація Національної спілки журналістів України. Коломийський поет — автор багатьох пісенних текстів, збірок лірики. У своїх творах веде теми добра, любові, вірності, розвінчує зло, відстоює справедливість. Автор пропускає крізь себе болі сьогодення, прагне збагнути душу людської суті. "Свої думки укладає в полукіпки життя, ретельно зв'язує у сніпки і прагне всім показати, який урожай він зібрав".

Обговорити на форумі