друкувати


Світло Великодня торкнулося засуджених

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2008-04-24 10:45:13

"Промінь Христового Воскресіння" – таку назву мав конкурс художньо-прикладної творчості серед засуджених, котрі відбувають покарання на Прикарпатті. Це вперше в нашому краї відбулось у виправних закладах таке дійство, присвячене Великодню.

– Ми провели такий конкурс, у якому взяли участь близько півсотні засуджених, не лише задля популяризації в пенітенціарній системі духовних традицій українського народу, – розповідає начальник управління виконання покарань Державного департаменту виконання покарань в Івано-Франківській області Степан ПІДРУЧНИЙ. – Але й мали на меті заохотити своїх підопічних до здорового способу життя, сприяти розвиткові в них ініціативи, творчих здібностей та професійних навиків.

Компетентне журі, до якого входили члени громадської ради при нашому управлінні, священики, педагоги, визначило переможців. Ними стали: в номінації «пасхальна композиція» – учасник з Івано-Франківського сізо, в «різьбленні» – представник Коломийської виправної колонії № 41, у «вишиванні» – засуджений з Долинського виправного центру № 118, а в «художньому оформленні» найкращою була учасниця з Галицької виправної колонії № 128.

І переможців, й інших конкурсантів заохотили керівники установ та начальник управління до подальшої активності у громадському житті виправних закладів грамотами й цінними подарунками. Та головне, що їхню участь у передвеликодній акції буде враховано при визначенні ступеня виправлення засуджених.

Джерело: Галичина
Обговорити на форумі