друкувати


Влада критики не любить, але поважає зубатих

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2008-04-23 12:45:42

Городенківська районна рада провела "круглий" стіл на тему "Співпраця органів місцевої влади із засобами масової інформації". У засіданні взяли участь голова постійної комісії обласної ради з питань інформаційної політики, діяльності ЗМІ й свободи слова, гендиректор обласного телебачення "Галичина" Ольга Бабій, керівники Городенківського, Снятинського, Коломийського районів, редакційні колективи газет "Край", "Голос Покуття".

Активну участь в обговоренні питань співпраці влади і ЗМІ взяла також делегація Коломийщини: голова районної ради Дмитро Неміш, головний редактор газети "Вільний голос" Ольга Гаврилюк та її заступник Валентина Близнюк.

За "круглим" столом ішлося про проблеми редакцій і способи їх розв'язання (чи нерозв'язання) з допомогою співзасновників — райрад і райдержадміністрації. Говорити про фінансування редакцій, про перспективи майбутнього реформування комунальних ЗМІ, про безболісне і цивілізоване розлучення" влади з пресою у майбутньому.

Закликаючи до того, щоби зустріч за "круглим" столом не була формальною, голова Городенківської райради Богдан Кобилянський спонукав журналістів до відкритого і щирого діалогу, де влада буде більше слухати, ніж говорити. Ідеальною моделлю стосунків між владою та пресою назвала Ольга Бабій побачене і почуте в Городенці. Вона запропонувала розширити цей досвід і навіть провести всеукраїнський "круглий" стіл — задля визначення пріоритетів і для ЗМІ, і для влади.

Голова нашої районної ради Дмитро Неміш наголосив на тому, що на Коломийщині стосунки між владою і районкою будуються на основі порозуміння: і влада, і творчий колектив розуміють, для чого потрібна газета. Дмитро Васильович запропонував перейняти досвід Городенки, провести подібні заходи у всіх районах, а підсумковий — у обласному центрі.

Редактор "Вільного голосу" Ольга Гаврилюк зазначила, що керівникові комфортно співпрацювати з демократично налаштованими співзасновниками. А газета виграє тільки тоді, коли знаходить золоту середину між висвітленням тем, цікавих і чиновникам, і пересічним читачам.

Під час засідання висловлювались пропозиції подальших зустрічей, спільного вироблення концепції журналістської солідарності й ділової співпраці. Ольга Бабій насамкінець запропонувала провести конкурс на кращу районку, а керівник прес-служби голови облради Тамара Лейбюк завершила: влада хоч і не любить, коли її критикують, але поважає якраз "зубатих" журналістів, тих, які мають свою думку, не гладять і не підлещуються. В такому ключі й хотілося би працювати.

Автор: Юлія ЖУРА
Обговорити на форумі