друкувати


Тестування розпочалося - його контролюють 6 тисяч спостерігачів

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2008-04-22 12:51:17

Понад 6000 громадських спостерігачів стежать цими хвилинами за проведенням зовнішнього тестування з української мови та літератури, яке розпочалося об 11:00 в усіх регіонах України. Про це повідомив Інформаційний центр незалежного оцінювання.

Громадські спостерігачі контролюють дотримання правил проведення зовнішнього тестування як з боку учасників тестування, так і з боку інструкторів та організаторів.

Особливістю цьогорічної вступної кампанії є те, що громадський контроль охопить і зовнішнє тестування, і роботу вступних комісій вищих навчальних закладів.

В проведенні громадського контролю беруть участь громадські організації та батьківські комітети – всього понад 80 організацій. Спільну всеукраїнську кампанію спостереження проводять Громадянська мережа ОПОРА, Комітет виборців України та Центр тестових технологій та моніторингу якості освіти.

Громадянська мережа ОПОРА підготувала та зареєструвала 1650 спостерігачів, Комітет виборців України - 700. Решта спостерігачів представляють інші громадські організації. Громадський контроль здійснюється на усіх 1888 пунктах тестування, повідомляє Освiтнiй портал.

Обговорити на форумі