друкувати


"Моє життя, моя робота, моя безпечна праця"

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2008-04-22 10:56:17

Указом Президента України від 18 серпня 2006 року № 685/2006 в нашій державі офіційно встановлено День охорони праці, що відзначають щорічно 28 квітня у Всесвітній день охорони праці. Згідно з обліковими даними за 2007 рік в Україні на виробництві сталося майже 20 тисяч випадків травмування працівників, з них загинуло 1176, Рівень ризику загибелі або травмування працівників у розрахунку на 100 тисяч працівників залишається в декілька разів вищим, ніж в інших розвинених країнах світу.

Беручи до уваги факти неповної зайнятості населення в багатьох країнах світу, зростаючу кількість працівників-мігрантів та незареєстрованих працівників неформального сектора економіки, число пов'язаних із роботою травмувань і профзахворювань може досягти на світовому рівні сьогодні 208-210 млн, випадків за рік. В нашій області у 2007 році сталося 208 нещасних випадки на виробництві, в яких травмовано 212 працівників, із них 22 смертельно.

З нагоди Всесвітнього дня охорони праці організаційним комітетом ухвалено рішення провести у період з 21 по 28 квітня 2008 року тиждень охорони праці на тему; "Управління професійними ризиками" згідно з рекомендаціями Міжнародної організації праці.

У Коломиї та районі протягом 2007 року сталося 17 нещасних випадків, 2 особи загинули. Стійку втрату працездатності отримало 8 потерпілих, яким призначено страхові виплати, Відділення Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань у м.Коломиї та районі виплатило за попередній рік 1 млн. 364 тис, 788 грн, потерпілим на виробництві.

Мета заходу - привернення уваги суспільства, органів державної влади, кожного роботодавця, громадських організацій до розв'язання питань безпеки праці та профілактики виробничого травматизму і професійної захворюваності, формування загальної культури охорони праці та свідомого ставлення до цих питань.

Закликаю всіх роботодавців міста і району проаналізувати організацію роботи з охорони праці, відвідати сім'ї потерпілих та вжити вичерпних заходів, які дозволять запобігти нещасним випадкам і професійним захворюванням.

Автор: Ігор СИМЧИЧ, страховий експерт Коломийського відділення ФСС від НВ та ПЗ
Обговорити на форумі