друкувати


Лікують п'явки

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2008-04-21 10:44:49

Мирослав Гаєвий працює у вузловій лікарні станції Коломия. Він - лікар-хірург, ординатор. А від жовтня минулого року Мирослав Петрович займається ще й приватною практикою в кабінеті "Гірудомет", що на вулиці Ольги Кобилянської. Гірудотерапія - це лікування п'явками.

З перших уст
Коли я зайшла до кабінету, в передпокої було людно, а на кушетках лікувалися пацієнти. Знайомимося. Пані Марія приїхала з села Сороки, що на Городенківщині. З їхнього села, каже, вже п'ятеро жінок Щ тут побували, усі з варикозами. І в пані Марії та ж болячка. "Усе життя в торгівлі працювала, постійно на ногах, — розповідає, — ось тепер і болять. Сьогодні вже вдруге я тут. Як п'явка присмокчеться — трохи пече, коле, але відтак — полегшення, на ногу вже можу ставати. Аж самій не віриться".

"Скувало мене так, як у панцир, — оповідає свою історію пані Марія з Марківки. — Не чула ніг, спина заніміла. Сьогодні я вже третій раз тут, знову відчуваю своє тіло".

До кожного слова оповідачок уважно прислухаються люди з черги, більшість із них прийшли сюди вперше. Як і поважний літній пан. Утім, на його обличчі не видно ні тіні страху чи вагань. "Докторові довіряю, — пояснює і з гордістю додає: — Я колись був його першим наставником!" Як з ясувалося згодом, серед пацієнтів, які активно навідуються у кабінет, чимало власне медичних працівників.

Біоенергетичний організм
— Тож як люди потрапляють до Вас на прийом! — цікавлюся вже у Мирослава Петровича.

— Інколи й сам дивуюся, почувши ім'я лікаря, який направляє свого пацієнта до мене, — відповідає. — З деякими з них я не те що жодних контактів не підтримую, — навіть не знайомий. А здебільшого люди пе¬реказують один одному, хто тут хоча б раз побував. Так і починають розмову: "У Вас була моя сусідка, Ви їй допомогли і мені зарадьте".

— П'явки і справді допомагають від усіх хвороб!

— Як би це пояснити доступніше? Ось чому в нас виникає та чи інша хвороба: Тому що в організмі стається якась поломка, збій, порушується біополе. П'явка — це біоенергетичний організм, який тонко відчуває усі плюси й мінуси людського організму. При відсмоктуванні крові п'явка випускає в ранку свою слину, в якій є не тільки гірудин, що не дає крові згортатися, розсмоктує тромби, має протизапальну і протисклеротичну дію, знижує кров'яний тиск, згубно впливає на хвороботворні мікроорганізми, а й близько 150 інших ферментів, здатних так уплинути на організм людини, щоб вирівняти її біополе.

Ще один шанс
— Усе-таки дивно від Вас чути про такі речі, хірурги — вони ж прагматики, вірять тільки у силу свого скальпеля.

— Уперше я побачив результати гірудотерапії в одній із клінік, коли був у Києві, на конференції. Зацікавило, пройшов навчання при кафедрі імунології і алергології з курсом гірудотерапії. Випробував метод на собі, членах своєї сім'ї — перш ніж розпочати лікування інших.

Я маю ліцензію як лікар-хірург, але подумав, що незле дати людям ще один шанс порятунку терапевтичним шляхом, нині дуже багато аптек, фармакологія пішла вперед, є препарати діючі, недіючі, деякі з них дають побічний ефект. Лікування ж п'явками не дає жодних ускладнень.

Гірудотерапія відома з давніх-давен, її застосовували в Єгипті, Індії, Китаї ще в третьому тисячолітті до нашої ери. Цей метод ніколи не відкидався, не був забутим і сьогодні він, увібравши досвід і надбання попередніх поколінь, — знову на службі здоров'я людства. Більше того, розглядається перспектива впровадження його в офіційну медицину. Я ж застосовую його в комплексі з іншими формами і методами лікування. Але буває так, що людині справді може допомогти лише операція.

Поза конкуренцією
— Отож, популярність гірудотерапії зростає, однак на наших теренах поки що Ви не відчуваєте конкуренції!

— Цей метод дуже затратний і трудомісткий, очевидно, не у всіх вистачає для цього терпцю. Пацієнт має бодай годину лежати, поки "працює" п'явка, потрібно чимало перев'язочного матеріалу, бо опісля ранка ще якийсь час кровить. Та и на догляд за п'явками іде чимало часу: їм треба часто міняти воду. Місць, де вирощують медичних п'явок (всього існує 650 видів), в Україні небагато: в Ірпені на Київщині, у Донецьку. Ми теж беремо з. біофабрики через Львів. Використані п'явки утилізуємо, хоча через чотири місяці карантину їх знову можна застосовувати без ризику для здоров'я пацієнта.

— Тож, з якими захворюваннями до Вас найчастіше звертаються!

— Гіпертонічні хвороби, варикозне розширення вен. При всіх профілях можливе застосування п'явок: вушні, очні, гінекологічні, урологічні захворювання, хвороби серця... Дуже мене тішить, коли бездітні подружні пари після декількох сеансів сповіща¬ють, що чекатимуть дитинку. Отож, п'явка хоч і не панацея від усіх недуг і проблем, але, без сумніву, — поза конкуренцією серед інших засобів.

Протипоказів лікуванню п'явками практично немає. Не можна лікуватися лише тоді, коли хвороба супроводжується підвищеною кровоточивістю, при лейкозі, гемофілії, злоякісних пухлинах.

Автор: Вікторія КОХАН
Обговорити на форумі