друкувати


Прикарпатські правоохоронці готуються до Євро-2012

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2008-04-16 05:49:21

Прикарпатських правоохоронців навчали оберігати громадський порядок під час Євро-2012 без застосування надмірної сили. Тренінг відбувався за методикою, яка базується на досвіді бойових мистецтв та міжнародних стандартах дотримання прав людини.

У Прикарпатському юридичному інституті Львівського державного університету внутрішніх справ відбувся науково-практичний семінар "Бойові мистецтва в правоохоронній діяльності як запорука забезпечення громадського порядку під час проведення в Україні Євро-2012". Навчання провели професор кафедри вогневої і фізичної підготовки Академії управління МВС України, майстер спорту міжнародного класу, віце-президент Українського Союзу кікбоксингу, полковник міліції Борис Шаповалов та інструктор з бойової підготовки військової частини №2260 внутрішніх військ МВС України Олександр Четвериков.

Програмою семінару було передбачено практичні заняття зі спеціальної фізичної підготовки, зокрема зі спеціальної акробатики, відпрацювання прийомів затримання правопорушників у різних ситуаціях, захист від нападу правопорушників з холодною та короткоствольною зброєю, а також лекції з історії, сьогодення та перспектив застосування бойових мистецтв у правоохоронній діяльності, з основ виживання працівника правоохоронних органів при протидії правопорушникам в екстремальних умовах.

"Під час масових безладів та припинення правопорушень на стадіонах, інших спортивних спорудах органи правопорядку застосовують надмірну силу, — сказав триразовий чемпіон світу з кікбоксингу Борис Шаповалов. — Наша методика відрізняється від традиційних саме використанням меншої сили. Вона відзначається простотою, ефективністю і враховує досвід бойових мистецтв, зокрема вітчизняних — гопака і спаса. Система вже апробована в Росії та Великобританії, схвалена МВС України. Вона дуже актуальна у зв'язку з проведенням в Україні чемпіонату Європи з футболу, коли до нас приїдуть сотні тисяч вболівальників".

Джерело: Галицький Кореспондент
Обговорити на форумі