друкувати


На Прикарпатті знову крадуть ліс

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2008-04-16 02:14:01

Радянський вираз “дерев’яні рублі” у наш час, на жаль, усе частіш у набуває свого прямого значення. Принаймні, окремі віртуози злодійського мистецтва справді вміють досить легко перетворювати дерево у гроші, до того ж немалі.

Нелегальний бізнес лісом все ще залишається доволі популярним на Прикарпатті. Свідченням цьому є, бодай, остання перевірка, яку здійснювали працівники податкової міліції ДПА в області у Рожнятівському районі. У селі Ясень на території лісового господарства, податківці спіймали крадіїв замало не “на гарячому”, в усякому випадку “заарештовано” вантажівку, за допомогою якого лісові злодії намагалися вивести 1210 шт. дерев’яних шпал, довжина кожної 3,2 м. З них 370 шт. спритники навіть уже встигли повантажити на автівку. Виявили на території лісового господарства податківці ще й 20 м куб. кругляка … також “нічийого”.

Відтак, виявлену лісопродукцію податковими міліціонерами описано та передано на матеріально-відповідальне зберігання. Загальна вартість вилученого дерева – 131 тис. грн.

Наразі за даним фактом розкрадання лісу триває перевірка, по завершенню якої винуватих осіб буде притягнено до відповідальності, повідомляє ДПА в Івано-Франківській області.

Обговорити на форумі