друкувати


Виховання сумлінного платника податків починається з дитинства

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2008-04-14 09:37:26

В останні роки набуває важливого значення робота з формування високої податкової культури молоді. Така робота з молоддю – майбутніми платниками податків здійснюється відділом масово-роз’яснювальної роботи та розгляду звернень громадян ДПІ в м.Івано-Франківську шляхом проведення публічних, навчально-ігрових та навчальних заходів.

Фахівці відділу не лише проводять вікторини, ділові ігри, брейн-ринги, приймають участь у проведенні Днів знань, Свята останнього дзвоника, Днів відкритих дверей в інспекції, організовують та проводять конкурси, а і приймають участь у проведенні навчальних заходів, які передбачають організацію роботи класів з поглибленим вивченням податкових дисциплін, проведення лекцій з податкової тематики, практичних занять у навчальних закладах та семінарів.

Сьогодні у 5 школах та 1 гімназії нашого міста функціонують “податкові класи”, які не лише готують учнів до вступу у спеціалізовані вищі навчальні заклади економічного та правового профілю, а й вчать навичкам ведення підприємницької діяльності, започаткування власної справи.

Так, 7 квітня 2008 року для учнів 9 класів Івано-Франківської ЗОШ № 22 за участю головного спеціаліста управління освіти і науки виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради Петра Ласійчука та старшого державного податкового інспектора відділу масово-роз’яснювальної роботи та звернень громадян міської податкової інспекції Наталії Гуменюк було проведено лекцію на тему: “Система оподаткування та податкова політика України”. Значну увагу лекторами було приділено питанню наповнення місцевого бюджету та ознайомлено учнів з податками та зборами, які формують цей бюджет.

Діти з цікавістю слухали запропоновану їм лекцію. Вони також задавали різноманітні запитання, виявивши неабияку обізнаність в податковому законодавстві, повідомляє ДПІ в м.Івано-Франківську.

Обговорити на форумі