друкувати


Поезія слова, полотна та музики

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2008-04-14 08:52:43

Наша споконвічна коломийська земля багата й невичерпна на оригінальні таланти, джерела художнього слова, животворчої духовної сили. Це вкотре засвідчило літературно-мистецьке свято, яке нещодавно організувала Коломийська міська бібліотека №3. Читачі зустрілися з лауреатом "літературної премії ім. Марка Черемшини поетом Ярославом Руданцем, членом спілки, художників Емілією Бережницькою та відомим музикантом-віртуозом, заслуженим працівником культури України Іваном Арсеничем.

Завідувач бібліотеки Михайло Чавага наголосив на тому, яку велику роль у житті людини відіграє мистецтво, а особливо поезія, музика та малярство. Бережницька завітала на захід зі своїми картинами, відбулася її виставка. Розповіла, як зустрічають і сприймають творчий доробок в різних регіонах України. Болить душа у художниці, що дуже важко розв'язують питання щодо створення в Коломиї картинної галереї.

Поет Руданець прочитав низку своїх відомих творів, а також тих, які щойно вийшли з-під пера. А бібліотекар Рустам Аманкулов зробив змістовний огляд доробку гостя. Усе за Арсенича сказала його скрипка, з якою музикант не розлучається понад сорок років. Слід сказати, що з концертами побував у США, Австрії, Греції, Франції, Польщі, Болгарії, Румунії та інших країнах.

Понад двогодинну зустріч доповнили пісні поетеси-піснярки Ганни Кобилянської про рідний край, маму, село.

Високу оцінку літературно-мистецькому святу дала начальниця відділу культури і туризму міськради Уляна Мандрусяк, яка наголосила, що такі творчі зустрічі, живе спілкування вкрай необхідні. Вчать доброти, милосердя, любові до рідного краю, людей, надихають моральні почуття.

Автор: Вікторія ЖОЛОБ
Обговорити на форумі