друкувати


Дільничний інспектор міліції стане чи не найпублічнішою особою

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2008-04-08 11:33:31

На Івано-Франківщині відтепер кожний дільничний інспектор міліції стане чи не найпублічнішою особою в певному районі чи населеному пункті. Це від того, що оперативно зв’язатися з шерифом матимуть змогу не тільки мешканці території його обслуговування, але й гості. Правоохоронці сподіваються на високу правосвідомість населення у тому сенсі, що громадяни не зловживатимуть «доступністю» дільничного інспектора і без потреби не відволікатимуть його від роботи. Річ у тому, що в кожному населеному пункті Прикарпаття міліція почала розміщувати своєрідні візитні знаки з інформацією та контактним телефоном дільничного інспектора. З-поміж інших місць розміщення таких «візиток», а це крамниці, будинки побуту, школи тощо, повна інформація про конкретного дільничного, який обслуговує певну територію, розміщуватиметься поруч з дорожнім вказівником назви населеного пункту. Тобто при виїзді чи в’їзді в певний населений пункт кожний громадянин матиме можливість ознайомитися з ініціалами дільничного та номером його мобільного телефону.

Заступник начальника УГБ УМВС України в Івано-Франківській області Іван Зінь переконаний, що таке запровадження неабияк стане в нагоді людям, котрі потребуватимуть допомоги у скрутну годину. Тим паче, що під час проведення операції «Візит» міліціонери, навідуючись до осель громадян, отримали схвальні відгуки щодо такого способу інформування про те, хто конкретно зможе відреагувати на звернення людини. На Івано-Франківщині є 730 населених пунктів, а в районних підрозділах органів внутрішніх справ лише 322 дільничних інспектори. Тобто навіть за великого бажання не завжди одному дільничному вдасться побувати в тому чи іншому населеному пункті щодня. Однак, коли в людини виникає проблема, яка потребує нагального вирішення і це в компетенції дільничного інспектора, то спілкування безпосередньо з ним допоможе розв’язати її якнайшвидше.

Візитні знаки дільничних інспекторів єдиного зразка поруч з вказівником населених пунктів уже розміщені в чотирьох районах та двох містах, а незабаром ця інформація буде на всій території Івано-Франківщини, повідомляє ЦЗГ УМВС України в Івано-Франківській області.

Обговорити на форумі