друкувати


АПН України закінчила роботу над "Енциклопедією освіти"

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2008-03-28 05:21:00

Академія педагогічних наук України разом з видавництвом "Юрінком інтер" закінчили роботу над унікальним виданням - "Енциклопедія освіти", тираж якої незабаром вийде у світ.

Це видання покликане задовольнити інтереси широкого кола суб'єктів, які беруть участь в освітньому процесі: науковців, вчителів, викладачів навчальних закладів різних рівнів, управлінців, батьків, громадськості загалом. Книга сприятиме утвердженню в суспільстві цінності освіти, вихованню поколінь, які прагнуть і вміють вчитися впродовж життя, сповідують демократичні ідеали.

"Енциклопедія освіти" - це перша у вітчизняній літературі довідниково-аналітична праця, що вмістила різноманітну інформацію з розвитку всіх рівнів освіти, теорії, історії та практики української педагогічної і психологічної науки.

Президент Академії педагогічних наук України Василь Кремень у передмові до видання сказав: "Останнім часом у розвитку українського суспільства, освіти і науки відбулися масштабні зміни, які зумовили значне зростання нової інформації, потребу переосмислення і упорядкування відомих знань, прискорили інтеграційні і комунікативні процеси. Ці тенденції є особливо характерними для освітянської галузі, в якій протягом останніх десятиліть відбуваються принципові зміни у методології, змісті, методичному забезпеченні, оцінюванні якості освіти тощо. І хоча за роки незалежності помітно розширилась поінформованість педагогів, громадськості щодо розвитку освіти, у тому числі і за рахунок Інтернету, потреба у професійні довідниковій літературі залишається величезною. Дотепер українські читачі могли користуватися лише словниками з окремих наук. Сучасний стан розвитку світи потребує оновленої інформації енциклопедичного рівня, яка охоплює широкий реєстр понять, термінів, що відображають освіту як цілісний феномен, що розвивається. Таким видання і стала "Енциклопедія освіти", в якій на належному рівні науковості, повноти і доступності відображено багато сучасних знань про освіту".

В цьому виданні присутні наукові відомості з різних галузей знань (педагогіки, психології, філософії, економіки, історії, мистецтва, етики, теорії управління, бібліотекознавства тощо). До складання словника і написання статей залучалися авторитетні вчені, переважно науковці установ Академії педагогічних наук України, повідомляє Освітній портал.

Обговорити на форумі